About Me

Friday, January 01, 2010

2010

Seperti biasa..aku kan malas nak hapdate?

For the last 2 years..hidup ni takde nya nak ber resolution. I really don't see the point of marking the change of the year by making promises yang entah ye atau tidaknya akan dibuat.

But what I do do is, to reflect on life...looking back the years that passed. Bagus ke..or nak kena buat post mortem bagi baik sikit or to change the strategy completely.

Regret was many. Orang kata life is too short to have regrets. How wrong is that (for me) your time is short lah we tend to dwell on regrets..how such a short time in life kesalahan itu tak sepatutnya berlaku.Especially incident-incident bangang e.g. pergaduhan dalam pesbuk, pergaduhan dalam blog. That kind of regret.

So because of that...the strategy is to be extra choosy and extra guarded. I welcome new friends...ye lah I ni kan wanita melayu terakhir yang bongkak.My worries is that..by freely accepting friendship and knowing me and my not so subtle manner, I tend to lose them quite quickly too.

But there's a good lesson learnt. Seramai-ramai orang yang sakit mental and emosi nya...ada jugak yang mengumpul kawan untuk dibuat tudung saji menutup kelemahan diri. The obvious weakness is that tak pandai nak berkawan...pahtu bila dah rasa confident dah ramai kawan, mulalah confident tu digunakan dengan cara yang tak betul.

I nak cakap pasal orang, I pun ada sel dalam badan yang tak betul jugak.I hope I'll be better.

Kepada kawan-kawan yang baru yang memang kompem akan disimpan sampai mati....marilah kita ber pesta tak hengat nya...berguling-gulingan di Richmond Park sambil menyanyi lagu Watimang Landok.

Happy New Year.

8 comments:

j.amyemeelea said...

yeahoOOO....hepi hepi new year mak ji!

i totally agree wif you, ada org buat resolution every yr pastue forget or ada yg semangat buat resolution tiap mlm also FORGET :p

so kesimpulan nyer...buat lar aper yg suker suker....

wait...didn't i spy ure a capricorn? so sama2 jugak lar kita menyambut HARI TUA...(oh! sesungguhnya aku dlm denial jua)

:D

IkanPausBtina said...

Happy New Year to you too esah. Pls keep blogging. love reading your posts..always make my days complete..hehehe. :)

[danial][ma] said...

hej! HjH.Esah...happy new year! may all the best things await ahead...

Ina said...

Dear Makji,

Happy New Year!

And Happy Birthday to you (it's coming in a few days, right?!!). Mine's tomorrow...hehehe. Maka samalah kita ngan CK yang dilahirkan pada tahun tikus juga...hehehe

Norizan N Littlechild said...

HAPPY NEW YEAR TO YOU, TOO, ADIK AJI!:)

Miss J said...

Happy New Year, ni salah seorg peminat blog Mak Aji :)

NenekPenne said...

kawan for keep me company when i'm happy, sad or meroyan...heee...

happy new year mak aji oi...

tojo044 said...

Salam Tahun Baru Makji,

3-4 bulan lepas saya hengat Makji dah privatkan blog nii.

Harini,. tekanpicittekan chokia, eh! makji maseh membelog.

Saya gembira.

Ni nak gi baca n3 terdahululepas.

Jo Numb