About Me

Friday, January 15, 2010

Hello KL...Hello People.

Ayoyo..kadawale..kadawale...

Sesampainya I kat Heathrow...MB1 pun dengan sesayupnya tepon cakap kat I...eh, kenapa you tinggalkan camera you? Then aku pun baru perasan camera baru dan mahal kiewww beserta beg khas yang dibeli untuknya takde dengan kiewww. Tak ke kiewwww nak nangis????

Tadi I bloghop and Mok Wawa dah speku I nak upload gegambar durjana nak nyakitkan hati dia. Soheh dohhh....misti dia pi baca yassin noh bagi aku lupa?

So after 24 hours of journey, kiewww pun dah sampai KL dengan selamatnya dan ultra mengantuknya. I will update about the whole journey soon, mula dari cerita padayappa teksi driver yang menjemput I pepagi buta ditengah-tengah salji yang mencair tanpa nak offer pun mengangkat beg I yang berat tu until I safely tucked into kereta Kiah yang dalam diam..sambil drive, sempat makan 2 bungkus crisps tu..wah kau multitasking, sib baik kita dua tak masuk bawah lori nah?

I apologise to those yang comments nya takleh ku print kerna berbau sensasi.All I can say islah..biarlah orang nak cakap apa yang dia nak cakap. Manalah kita mampu menutup mulut Julie Sudiro ittew kan?

But what I will say....kalaulah...see remember this, IF,IF and IF, orang yang you maksudkan ittew benar-benar mereferkan entry nya terhadap kebangangan cara saya berfikir, or cara kita berfikir, maka biarlah dia.

Remember IF again, saya tak rajin membaca kerana kerja saya dah le membaca case study orang har-hari, so maybe bahan bacaan berunsur ilmiah or penuh informasi tidak langsung dibuka.But I do understand mostly what I read.

Remember IF, the previous post is about what I think of people's behaviour. Saya menentang perangai bangang. Was I referring specifically to those who joined the FB site as bangang? No. I think those who violate the church is bangang. Like you...I pun taktau siapa yang membakar or mencurah paint nya.Entah-entah orang church tu sendiri. Perangainya adalah bangang.

Julie Sudiro pun kata..hujah I dangkal. Bila lak masa saya berhujah Cik Julie oiii (oh so you masuk baca blog I balik...buat apa? Gi lah tolong jaga bapak besfren you tu, angkut dia balik masuk sepital kat Malaysia) I think, if ALLAH is not use in some form or shape of deragotory, slanders or anything malevolent, biarlah orang bukan islam nak guna pun.Always remember, I wrote things as I see it. I am not there to argue a point....I don't work for that Catholic publications or any political parties.

Another thing was mentioned by this comments yang tak boleh ku publish kan...is my entry about kepala lembu. Had orang yang kata I bangang ni baca apa I tulis dengan open mind nya...I am questioning, kenapalah lembu itu tidak di respect walaupun hanya dah tinggal kepala? Kenapalah perbuatan ittew dilakukan pada hari Jemahat dah bulan posa? And kenapalah lembu pulak yang nak digunakan untuk berpiket againts another temple? Bukankan orang yang punya kuil itu juga menjadika lembu itu sebagai tuhan nya? Why can't we understand that?

Remember IF, that was said about me....maka biarlah.Orang nak panggil kita bangang ke, biarlah. Orang tu pun terkenal juga dengan bahasa kasarnya.Bangang kira okay lah..bukan anjing..bukan unta baghdad. Saya pun bukannya pandai. Bangang maybe fits some bills. Those were only words. And words wouldn't hurt you.Maybe some people political ideology clouded their way of thinking...but it is stil their opinion.But IF it is NOT, then alhamdulillah lah kan..Kiah?

But I do appreciate those concerned words. They are very soothing.It is just I don't care that much. Julie Sudiro kata if I have nothing nice to say..and don't say anything. This blog does not exist to fit the nice writings descriptions. It is harsh and vulgar as it can be.

And I am proud that I am Muslim. And I am raised by non-judgemental, non anti -semitic and very respectful of others be it different faith and colour parents. I am not saying that your's arent. Read and think carefully.

13 comments:

Izuan Kunang-Kunang said...

Have fun kat Malaysia!! Jeles nehh!!~~

Makji, abaikan je la orang-orang macam tu. Senang cerita, kalau tak suka, jangan baca..tekan je alt+F4!

Ina said...

Salam Makji,

Lantaklah pasal orang2 yang tersebut di atas. Suka hatilah apa kita nak tulis dalam blog, kan? Nama pun kita punya blog! Tak suka takyah baca...sigh. Some people just do not/would not understand that blogging is about our point of view and it's personal! Whateverlah Makji... Selamat makan2!

farah(lama x leave komen) said...

..mmm sokong! apa yg penting niat..
biar lah org nak kata.. x baik pakai cincin kat jari hantoo... ikut pangai fir'aun...
tp dah cincin tu leh masuk ngam2 kat jari antoo jer... xkan dah disamakan kita ngan fir'aun plak kan?

huhu! apa yg penting..NIAT!

aking said...

kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn???? kannnnnnn??? amk dah taw dah akan kuar entry inieewwww...hahahahah

La Diva said...

hahahhahha kamera ttinggal!!!!! HAAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAH

plug2pin said...

sometimes..rs kelakar kan..org yg yg nyumpah2 kita or mana2 blogger tu, or dok komen2 tu, sebenarnya dia adalah pembaca tetap blog kita or blogger. Kalau dia tak suka, dia blh jer tinggalkan, dont read anymore, but mungkin dah addict, makin tk suka, tp makin melekat. Just like ur blog, org dok kutuk2 bukan main apa yg u tulis, but at the same time, sibuk gak dok belek kat sini. tak suka jgn datang lagi dah

Tuan Zahara Rohana said...

Macam gak kawan akak tu..a chinese women masuk islam kena marah sebab tak tukar nama..doesn't make her less muslim kan?....alahai...adik hjh,please.... dont you ever stop writing in your blog nah!!!kalau depa tak suka..jangan baca..habis cerita....

Typhoon Sue said...

LOL.. as usual, klu isu hangat, maka banyaklah hujah2 hangat kat blog, sampai maki hamun atas bawah kiri kanan. almaklumlah, anonymous....

anyway, i bru aje baca post u pasai isu tu. i do not agree with the govt, and i do not agree even more with the church attackers.. both are stupid.

but as much as i think the use of the term Allah should not be restricted to just Muslims, i also do not agree with some of the arguments put forth by the so-called 'open-minded camp', for some of it may be what i call extreme liberalism.. (excuse the oxymoron here). there must be a balaced solution, not necessarily one that take one side over the other

as for your post, u r entitled to your opinion, as do everyone else. but whatever it is, pls DO NOT put Allah on the same level as anything else, let alone this,..."Chinese don't own the Babi, so lantak lah sesapa nak makan pun.". I take great offense at that.

=) said...

i wonder... makji kerja as a doc ke?..

Desert Rose said...

Apa ni ? Apa ni?? Lah aku ketinggalan ketapi la pulak. Ko balik Msia ni celebrate CNY ke?? Jom yam seng jom.

Pesanan, jgn ko sebut perkataan BAKAR dam BOM di FB semasa di Mesia ni, karang kena charge...takot

Hjh Esah Jolie said...

Terima kasih semua...nak jawab satu satu, I ni ber tenet kat CC..sebelum terpecah lobang..baik I lari na..pen tak bawakni nak sign otograp.

Sue, thanks for that. All I can say i that I'm sorry you're offended. It was not my intention to levelised what shouldn't be levelised.It is figuratively speaking.I'm not so good at picking the right example or choice of words.Too bad, you had understand it that way. Nevertheless, I appreciate yr comment.I really do.

Typhoon Sue said...

glad u took it well... ingatkan dah kena ban dah... LOL

Hjh Esah Jolie said...

idok le aku suka-suka nak ban org Sue oiii...ko hengat aku ni HAMNO ke? wahahaha