About Me

Thursday, January 21, 2010

Note To Self

1. Saya ini susah sikit nak paham hint-hint kiasan.So kalau nak cakap sesuatu...cakap saja.Dalam tag board banyak yang hint-hint, panassss..panassss. Apa yang panas? Seterika ke? I ni berotak berkuasa enjin proton saga tahun 1985...bukannya BMW 1 series okeh?

2. I like to think that I am able to read and understand what I read, and therefore able to express myself appropriately.I like to say what is in my head rather than my heart (sebab kalau hati tu nak menyumpah saja bila marah kan? People must remember that I don't write intelligent journals so perfection is a rare.

3. Blog ini takde moral. Yang menulisnya pun sembahyang hit and miss.Dah le tak pandai...kerja pun dengan orang yang cacat and sakit akal. Apalah sangat pendapat dan opinion saya yang boleh dipakai? Yilekkkk.

4. Nota kepada pembawa virus gossip. Kalau nak bawak mulut pun, cerita yang dibawak or nak dicerita kat orang, perlulah yang soheh lagi benar ya. Alang-alang nak mengata sangat kan? People know that gossips info are 50% tipu dan tak betul. I think some should know that tak habis belajar tak lah bermakna belajar tak pas kan?

5. Manalah perginya pakcik jual popia basah kat TTDI tu? Penat tawwww saya cari pakcik hari ni. Pakcik dah tukar location ke? Ke pakcik dah kaya dan terus pencen?

9 comments:

Lee Novotny said...

noks, kalau makang best best di sinun, ingatilah diriku yang makang asang pemberiang dirimiewwww tempohari! Hiks!! :) Have fun noksssss

aking said...

aiyoh camana ni mok wawa,kita dah kene hit ni?? Alah nok sajer je kasi uols suspengg so lagilah cepat uols hupdatekan?*matilah stalker*. panas lah ada entry balas membalas**Tahan 2 taksi dulu ya**

melovesfood said...

pssstt, sedap sgt ke popia basah pakcik tu? kalu pakcik tu masih dlm arena popia, sile le report lokasi pakcik yg terbaru..

NenekPenne said...

cik esah oi
nak popia basah yang sedap, cari jer kat uptown damansara, kat hawker tu...pakcik Cina yang jual... tapi ai tak ingat nama kedai tu...yang i tau sebelah kedai or kiosk pakcik cina tu ada orang jual ayaq2, pastu depan kiosk tu ada orang jual nasi lemak and yong tau foo... for me that one is marveles

Kg den kek joseh said...

Ji... Despatch den bgtau pakcik tu cam biskut (tatau la kot2 despatch tu tipu den, sobab memanjang time den sughoh boli popia tu dio koba pakcik tu tak meniago. Bilo den x sughoh, ado pulak pakcik tu). Sekian timo kasih.

Anonymous said...

popia basah PJ Old Town pun sedap....

Manal said...

Makji, banyak la port2 jual popia basah, and usually kalau ade pasar2 mlm pon boleh usha sana. Pakcik tu dah kaya business catering kot?

Hint2 pon pantun la kan, ala2 karam singh walia...ok ka makji?

Hjh Esah Jolie said...

Lee..mmg daku ingat ke mu sokmo...hehehe

Aking..mung ni suka benar ke kontroversi noh?

MLF..pakcik telah ghaib...cisss...setelah ku redah segala jam, takde lak dia.hampeh tul.

Nenek..wahaaa...wa dah nak balik baru dpt comment you. Tak sompek dah

Org Joseh...tu lah. Sesuko ati omak eh lak kan nak meniago ko tidak. Sekso kita yang mengharap ni

Anon...kat mana lak Old Town tu?

Manal...Pakcik tu sure kaya....sure dah ni. Sesuka ati aje nak bukak kedai nya.

Anonymous said...

Mak ji, tak de pun cite tentang majlis perkahwinan ?
tunjin