About Me

Monday, July 05, 2010

Cerita Berita

Sila percaya......I ni adalah demam. Demam yang kurang tahu puncanya apa...tetapi, bila keluar rumah aje dan melalui kawasan padang atau hutan-hutan, hidung aku akan terasa kembang saperti serombong kapal. Ditambah pula, I tetap busy dengan kerja-kerja makan gaji yang semakin jarang ada peluang nak memakan gaji buta ini.

So Kiah..sebelum kau dengan muka tak malu nya bagi hint-hint kat pesbuk suruh aku hapdate..nah hambekkkk.

Sebagai orang Malaysia yang perasan glamer dan duduk di oversea secara sepenuh masa, I am depending on online news la nak hambik tahu hal-hal dalam Malaysia pun. Itu pun, ada sekali I tanya MC, siapalah itu Din Beramboi...MC cakap..oh, dia tu hakim Raja Lawak and asked me why I'd asked. I pun cakap..ohh..dia kan dah mati. And MC dengan terperanjat kambing gurun nya cakap..lah, ye ke, mana you tahu? So kasimpolan nya, Orang Malaysia pun ada jugak yang tak baca news kan?

Semalam ke tah bila recently, adalah cerita sang suami yang malang ni....pilu lah hati nya..sebab bini nya kena tangkap berkhalwat dengan jantan lain. Cehhh...sedih kan? kan? kan? This is not the first of the same news. Dulu pun rasanya, ada jugak cerita sang suami ni..conveniently lah sungguh jejantan ni dapat jadi bahan news, and his case pulak, bininya kena tangkap dengan another guy on her birthday and this suami mithali lah sangat kononnya, is pictured on the news parading the birthday cake he bought, kekonon nak surprise lah kat bini. Sedih la tuu....(psstt..Kiah, aku tengok cake tu, macam cake brand Teskok aje, idok le grand like Resepi Rahsia tu)

The similarity was, two guys started off realising yang wife-wife depa tu dah berubah konon nya....and his suspicion followed by adegan menjadi Magnum PI selama beberapa hari. Nasib bini tu malang (or is it women are not good at conducting extra marital affair) husband pun berjaya dalam projek perskodengan nya. Unlike pompuan yang selalu kena tipu dengan laki, women often take laws into their own hand, but these men, sompek lak pi tepon all those JAWI/JAIS to cekup their wives.

Pastu dengan pilu nya (pilu naa....Kiah?) pi ngadu kat wartawan Utusan Meloya ka, Harian Meteruk ka etc, betapa hancur luluh nya hati masing2 tu. Nampak sangat lah ada babi disebalik kuehtiaw kan?

Well, I can only guess that these men took pleasure from being shamed as cuckold. Didn't they have ego as huge as Istana Sultan Brunei?

Or, maybe this is somekind of revenge they thought best served to their cheating wife? Either way, kalau bini you cari orang lain, wouldn't that reflect on you Bang oiii?

So ini adalah pengajaran kat bini-bini yang suka menyerang lakinya kat tempat awam ke, bilik hotel dan sebagainya. Lain kali, janganlah buang karen gi bising-bising kak oii...telepon je Jawi ke sesapa, pastu meh pakat bawak video cam masa laki you kena tangkap basah tu...post aje kat mana-mana pesbuk ka, yutiub ke...tak yah gi nangis-nangis depan reporter. Wat malu aje. Dengan ada nya bukti kecurangan laki kita tu, hah..tunjuk je bukti fresh kat Hakim, mintak diceraikan serta-merta and claim lah gheta laki kita dengan sewenang-wenang nya. (If dia ada duit la...)

lagi satu berita yang boleh meloyakan tekak is cerita chenta terbaru Pasah Sandak.Sumpah you all, kalau lah Kiah tak bagitahu I siapa pompuan ni, mati hidup balik pun I tak kenal. Okaylah...katanya dia ni pi kacau laki orang, sampai bercerai berai orang tu dengan bininya yang tengah mengandung tu. Ye lah...to the ex wife, kalau barang yang dah tak elok, buat apalah nak disimpan lagi kan? Count your blessing lah...kalau dah sampai bercerai tu, adalah sebabnya, maybe Allah pun kesian kat kita jugak, tak nak bagi hidup lama dengan jantan yang ghope itu.

But what is with declaration dalam sokabar....yes, we are together now and saya menerima chenta nya kerna dia bersusah payah datang naik helikopter? And si jantan tu dah menghadiahkan cincin batu sungai sebagai tanda yang sya ini milik nya.

Wehh...chantekkkk kah kau? (Kiah..is she really THAT pretty? Kau rasa, Wan Zaleha lagi lawa tak?)

Si Pasah sandak tu..idok ke mikir..dah le kau hambik bapak budak tu dari maknya, perluke nak buat declaration confirming betapa materialistik nya kau????

I got into talking with this girlfriend of mine yang pernah la ada 'chenta' dengan that helicopter guy. Ye lah...anak orang kaya kan..masa dok belajar dulu, bukannya belajar sangat pun dok berlumba kereta aje. His ex gf's semuanya student-student yang pandai-pandai yang now ni dah jadi orang berjaya jugak lah kat KL and he is still chasing glamour girls.My friend ni cakap..nevermind lah..they suited him. Hope that he will do some growing up after this....weh, dalam nya makna.

Pasni, sure lah dia akan sewa private jet gi pinang si Pasah Sandak ni kan? Ohh..we are so into superficial things nowadays. Long gone all the men yang menunjukkan chenta nya by mixing tapes of love songs to their gilprens. Ohh..I love them men!

Lastly, gambar this girl tengah pose-pose pegang anak anjing. I'm sure the reporter and those yang meluat will now started to question her faith.

Would you rather see her posing, kicking that dog with her stilettoes?

Apalah salahnya bergambar dengan anjing pun (terus sorok gambar aku dengan neighbour punya chihuahua) ? Manalah tahu pastu si pompuan tu gi samak ke tangan dia? kan ke buat dosa aje berprasangka buruk?

Speaking of which, I got some photos taken with pig, masa pi farm some years ago. What does that make me then?

Dah la...we have far more moral problems to probe rather than bergambar dengan anjing kan?

14 comments:

Lee Novotny said...

Tetappp Wan zaleha noh??? Ala ala bila kurindieww ku tersebut namamieww noh??? :P

p/s betul..tang pegang hanjen tu pun aiyooo nak dijadikan isu...takdak benda lain kah nak jadik sisibuk??? Maybe dia mazhab lain..dan kemungkinan besar tak basah pun... kalau basah pun lantak dialah nak kena samak pun lepas tu..sangka baik je lah kan?? Aiyooo!

And they wonder why lots of people don't wanna come back to Malaysia!

Izuan Kunang-Kunang said...

Pasah Sandak memang macam tu uols. Dok kata I tak rampas laki you, tapi gambar berpeluk kat club..so how?? Nasib la si Qabil Ambak tu tak jadi kawin dengan dia. Padahal bukannya lawa pun. Berlakon macam kayu, suara macam kartun..emotion ZERO!! <-- tu diah mengata orang~~

Pasal gambar dengan anjing tu, nak buat mcm mana Esah, depa ni semua superficial..judge apa yang depa nampak je. Wartawan pun macam takdak kerja lain. Kotnya nak tulis pasal industri seni yang merudum ker..hish!!

Pssttt..you tak nak join run 10k cancer research ke??

monstorious wife said...

memang i pon tak tahan dengan statement pasha panda ittiew... apa?? helikopter?? cincin berlian??... Lame sangatlah, then bila tiz zakiah baru call BF dia dah gelabah satu dunia..
Kejilah!

Anonymous said...

weii Makji, ado laie ko kodai jual tape kosong tu? zaman den maghin ado lah main rekod2 lagu dari radio FM (rancangan permintaan lagu malam2 tu...) Org sekrg main donload mp3 kat internet yo.. -lobai-

luna said...

tu lah kan,bab membela anjing/babi ni tak salah pun sbnrnya..dorg makhluk Allah juga..sdgkan Qitmir anjing yg bsama2 Ashabul Kahfi pun masuk syurga.maksud saya,setiap Allah jd kan tu ada hikmahnya,bkn utk kita hina,jauhkan diri dr mereka. yg mslh cuma mereka bernajis mugholazah. apa susah,kalo tersentuh,samak.

Iron Butterfly said...

alaa kakji pastu kire mamat yg penah kasi mixed tape kat i dulu chenta kat i ker?

sumpah i tak tau.. i thought baiknyee dier ni tolong mix tape for me.

*tepuk dahi melepas arkitek hensem - dulu masa kasi mixed tape baru 1st year architecture*

Anonymous said...

pssst! akak pernah masa pi honeymoon kat ostolia main2 dgn anjing. tapi akak pakai sarung tangan sbb sejuk masa tuh. bukan apa, geram nengok anjing tuanpunye cabin tu cute nor! manja plak tu! harap gmbr salah laku akak tak tersebar kat internet... heeee

Anonymous said...

suko den baco blog mak aji ni...bnyk bonanya pasai jantan skrg ni yg terlalu hampeh...pompuan wat salah 1 donia depa announce, tp klu depa, dgn bangganya kata depa la ketua kloga, depa ada hak...hakpuihh..!!
x kata la yg anjing & tenuk tu najis,tp cb la kita pikir cara logik,ngapa kita nk pegang menatang2 tu..klu ada sbb munasab yg ada bw kebaikan contoh utk blajaq ilmu haiwan ka smpai dpt PHD x pa la..tp klu mcm c artis tu yg dah dok terang pakai seela kain tutup badan siap pegang botol cap pirate and pose daring2 korang rasa2 la ada ka dia tu tau pa maksud samak..?tu sbb org komplen..Lagipun setiap larangan Allah tu bersebab...sowi la mak aji,keme ni x pg aji lg ni hah, ckp pakai rasa je la ya...pe pun keep on rockin dgn blog u yg buat keme rajin le membaca sari dua ni...

cocoa-crayon said...

Wan Zaleha: classy;

Mamat helikopter: kalau tak kerna harta (bapaknya?) sah2 la siapa pun tak nampak, mat rempit pun taknak mengaku geng. haha

rafidah said...

mak aji,

i lagi seronok baca ulasan u dari baca sokkabar kat sini. Straight to the ampang point..tak yah baca di antara barisan...haha..

don't stop blogging, ehh..

Anonymous said...

Hajjah,

Kalau gambar anak2 I pakai baju melayu siap songkok pegang anjing hantar kat pesbuk, akan kena lontar ngan batu bata kah kami..? Diorang baru balik ngaji, and suddenly poodle jiran datang bermanja, nak sepak kah..? After all, now dah ada sabun samak, jual kat vet... :)

Sally Mally

Hjh Esah Jolie said...

Lee..tetappp..wan zaleha harus gak enterframe...Bab pegang anjing tu, aiyoh...menda camtu pun boleh dijadikan sebab nak tuduh orang agama terpesong la..what la..ish...too much talibanism lah sekarang ni..what happened to berlembut dalam menyebarkan dakwah?

Izuan..you obviously ka kenal Pasah sandak tu cemana..susah lah kalo I nak judge her lakonan pun, sebab aku tak pernah nya tengok pun...

10km? Yang that day pun semput you..nantilah, I kuruskan badan dulu..senang sikit nak lari..hehee

MW, Tiz Zakiah tu siapa lah pulok???

Lobai..sekarang ni mmg la takdo..tapi bilo dingat balik, betapo suci eh chento jantan2 jaman dulu, sanggup deh becongkang mato nak tape lagu-lagu kek pilihan bersamo FM tu kan...nak boghi kek buah hati...hehehe

Luna..itu benerrr..hehehe

Anon..haiya..itu hak dia nak berpakaian la, biaq la dia..nak minum ka, nak pakai baju tak cukup kain ka..yang kita takmo dengaq dia pi bunuh anak anjing ja...org dok kutuk dia mati-mati, rasanya, dia jadi makin teruk ada la..cuba pi doa dia berlaku senonoh sikit, tu baru betul kan? I ni suka soft approach, kasaq2 tak brapa suka.

Iron Butterfly..laaaa...jantan macam tu la kita patut buat laki....hahahha

Akak Anon, berdoa ajalah gambaq salah laku akak dgn anjing tu tak masuk Utusan na...hahaha

Cocoa Crayon..a'ah, semua org kata camtu gak..kalau tak reta makpaknya, takdak orgmau pun mamat heli tu..hehehe

Mekasih Rapidahhhhhh...

Sally...wah kalau u ambik gambar masa bebudak tu tgh bermain-main dgn poodle yg manja tu and taruk kat pesbuk, nescaya adalah pompuan murai org Rembau yang ada bau-bau kentut dgn I tu akan komen cam nak rak..hahahahhaa

aking said...

wahhhhhhhhhhhhhhh bab pegang anjing sibukkan, habis kalau PEGANG BURUNG LAKI orang takpa plak kan nok kan? Soalanya, nok uols pernah tak pegang burung betul??**larikkkkkkkkkkkkkk** hahaaha

Hjh Esah Jolie said...

Ish..ish...mulut mung...mengeluarkang soklang yang ungguh kejisss skalikkk. I pernah pegang burung Merpati uols..tu kira burung betul kan? Ke uols maksud kan burung yg bila dalam sangkar size XS, tapi bila luar sangkar terus XL...burung ittew ke? Hok paka topi kledar tu?