About Me

Tuesday, August 11, 2009

The Unreasonable Woman, The Unreasonable Man and The Keluarga Bahagia

The Unreasonable Woman

Lolita Lollypop, bukan nama sebenar have been going out with Samdol Strongbow for the last 7 months. Samdol Strongbow’s has children from his previous marriage and between him and the ex, they took turn to look after little Molly. Si Lolita Lollypop ni (LL) dah le mengambik laki orang (kisahnya, si Samdol ni telah bermain kayu tiga dengan LL yang juga rakan se opis nya) and when the affair was found out by the wife, LL demanded that Samdol to make a choice between her and the wife. You think a married man like Samdol will choose wife lah kan, sebab anak dah ada..pastu kalau nak bercerai on the ground of adultery boleh miskin kesudahannya…nak nak pulak si isteri sedia memaafkan ketelanjuran suami. Takk….the scarlett woman won. Maka bercerailah laki bini itu…pueh kan ati kau, LL?

The wife, walaupun terluka tetaplah menerima yang lakinya dah chenta(hi) pompuan lain and want to remain friend with the ex demi anak yang baru umur 4 tahun tu. Anak pulak close dengan makbapak, so Samdol walaupun dah bergilpren baru, masih mencari masa untuk jumpa anaknya hari-hari.

So kiranya kalaulah LL tu I, dah le kau ngambik laki orang kan…maka pandai-pandai buat muka malu dah kau pisahkan makbapak budak tu and kau jugak merampok laki orang (walaupun laki orang tu sukarela dirampok) Takkkk….ada satu malam, masa boipren terlambat balik rumah pasal nak tidurkan anak dia yang meragam kat rumah ex nya, dia boleh datang menjerit maki hamun satu family tu.

Tak cukup dengan tu, masa sibapaknya punya turn babysit anaknya, si LL boleh pi serang si ex wife kat pub while she is having a girls night out…and melemparkan tuduhan..’ko saja paksa laki kau babysit supaya kau boleh toot jantan lain tanpa gangguan’.

Sekarang ni LL sudah demand Samdol ikut dia pindah ke West Country (tempat asal LL ni) supaya they both can start a new life together. Tak kah dia tahu…apa ke makna new life nya kalau boipren kau tu dulunya laki orang dan ada anak?

(Ehemmm…si LL ni jugaklah menjadi tajuk gossip utama kedai kopi kat workplace nombor dua I. Muka takdelah lawa mana…cantik lagi ex wife dia, but typical jantan lah kan….tah hapa lah yang dipandangnya)

The Unreasonable Man

Okay…pompuan ni kawan I kat Malaysia. Beberapa tahun yang lepas lakinya mati accident, maka tinggallah dia dengan dua anaknya. Aruah lakinya tu anak tunggal and ada mak bapak yang sekarang ni hanya nak harap cucu-cucu lah jadi pengganti anak. My friend ni punyalah mithalinya, tetap menganggap makpak mertua nya sebagai makpak sendiri and everyweek akan balik Pahang bawak anak jumpa atuk nenek. Jodoh baru dah sampai and last year dia kahwin lagi, dengan duda bercerai bini. Katanya masa berkawan perangai okay tapi bila dah kawin ni, bertukar menjadi puaka lah pulak.Kata my friend ni hubungan dia dengan keluarga arwah lakinya sekarang ni dah jadi bahan bergaduh pulak dalam rumahtangga diorang. Check-punya-check, laki baru nya jealous. Eh..dengan orang mati pun mau jeles ke? Jantan kan…bila time-time camni mulalah pakai agama untuk buat demand cam cibai…boleh cakap, I ni laki you, I larang/haram you pergi rumah orang tu. Berdosa you melawan cakap I. Kawan I ni dek agaknya takut berdosa (or malas nak gaduh) dah lama lah tak bawak anak2 dia jengok atuk nenek diorang. Budak2 tu rindu lah dengan orang tua tu and orang tua tu sampai demam-demam rindu kat cucu. Bila telepon, laki bar uterus maki hamun..boleh dia cakap, anak awak dah mati terimalah kenyataan…(babiiiii nya)

Sebagai batu api yang berkaliber….I cakap kat my friend ni, kalau dah macam ni perangai, tah besok-besok apa pulak lagi nak di demand nya. Kalau aku lah, aku bagi notis je…(boleh tak I cakap camtu…) Hah..laki camtu memang patut mati sakit jantung!

Keluarga Bahagia Singer

Ni pulak cerita adik I yang jua terkenal dengan sifat kepenglipurlaraan nya tu. Ada sorang cousin I, dia dengan ex lakinya dua-dua dah moved on and kawin lain. Ada anaklah…so bapak and mak tiri masing2, (both hubby and wifey new spouses) baik dengan budak-budak tu. Orang zaman moden lah katakan..mana ada ujud lagi Normadiah punya type.Tak cukup dengan ke sporting an makbapak tiri, mak and bapak mertua pun sporting jua sampai ex menantu dengan bini baru pun dijemput makan kenduri sekali. Parents my cousin buat kenduri ajak ex menantu dengan bini baru nya datang and dengarnya, their ex besan pun buat kenduri ajak ex menantu dengan laki baru datang. Makan hadap sama-sama…ex bini duduk depan pengganti and ex laki pun duduk borak2 lagi dengan laki baru ex bini nya. Tak ke unusual sight tu?

Tu belum lagi para-para madu pompuan Arqam mempromote laki memasing pi cari pelacur mana buat bini…duduk serumah bagai. Kalau lah aku…mati laki ku ku racun.

Sekian.

10 comments:

Yatie said...

fening sekejap kapra ku ini baca cerita you ni makji...pompuan dari cerita #1 dan jantan cerita #2 tu harus di kerat je anak tekak dia, biar langsung tak buleh bercakap!

cerita #3 tu mmg keluarga 69 mithali, harus diberi tepukan gemuruh hahahhaa...

yatie

Anonymous said...

Hajah Esah....luv your ngomels!

teraso macam ekau bocakap dopan den bila den embaco tulisan kau nie..!

I do enjoy it.

Take care!

mat qamponk

Anonymous said...

yang part keluarga bahagia singer tu mmg lah sgt di kagumi. harus mendapat pingat keluarga bahagia gitu.

~ cik ros

Anonymous said...

mak ji,

best lah baca citer u. my mom ade lah sangkut paut citer ke 3. idok le bahagie benar tp my mom ade madu yg pernah tinggal serumah (sbb nak jaga madu sakit). madu ittew pula lebih kurang umur kakak I aje ok. skrg ni madu tu dah ddk rumah lain tp still hangout a.k.a double date dgn my dad. maknenye, my daddy ala2 sultan brunei lah kan. time kua dinner dihangkut nye 2-2 bini dia. tp my mom redha. sbb dia kata, buat pening aje gaduh2. and for that, i think rahmat Allah makin besar. rezeki for my mom bertambah, hati makin senang, my dad pun makin sayang kat my mom.. more than ever. Wallahu'Alam :)

my 1p respond

~helwa

Anonymous said...

kelilu kepala hotak aku baca cerita u.... entertaining never the less!!

Anonymous said...

kak esah,

u are so ReaL,u tulis apa yg u rasa betul and not hiding behind the mask..i loiikeee..

tinker_bell

Hjh Esah Jolie said...

Yatie..kerat anak tekak? wah....

To all the Anons..thanks for reading...hehehehe

Anonymous said...

hjh esah..
kisah yg last tu mmg wujudss la..
masa uncle saya(A) kawen ngn adik bapak(B) saya, A tak rajin balik kg bini....bila dia kawen lain a.k.a ayam siam dan bercerai dgn B...rajin pulak dia tunjuk muka...bila kenduri ayam siam ni da mcm mama baru...adik beradik A heran sbb B bole berbesfren ngn A dan ayam siam..ajaib...masa kawen dulu ckp pon tanak....kitorang 'redho' ajek dpt mcik baru....

nana banana

Manal said...

Unreasonable woman: takde sapa ka syak wasangka kegiatan luaran dia?

Unreasonable man: semoga mati pucuk ameen. Man without functional dick ibarat mayat bernyawa.

Keluarga bahagia singer (kahkahkah...ingat lagi u makji?):
What next, anak diorg plak bercenta dgn cousin belah ex-partner mak pak masing2 and then boleh jadi citer telenovela TV3 ptg 6.30pm. Madu Arqam tu dah kena "tranced" kot by their hubby's janggut.

edelweiss said...

i pulak yang berasap baca citer lolita lollypop & samdolll tuh.

mangkuk ayunnnn ahhh. bukan setakat lolita...si samdollll punnn pun samaaaaa!!!!!!