About Me

Tuesday, November 04, 2008

Updates

Somebody I know once said to me that the perfect wife is the one yang tak banyak mulut and sporting.Understatement betul....

The fact is, however 'perfect' the wife is...nobody will ever know how to satisfy someone who clearly don't know what they want themselves.

My ex, once or twice told me that his wife is very 'pushy' and sometimes 'irrational'. What surprised me is that women are often very transparent and after a little while, you will know what sort of person you're dealing with.It takes years and years to know a man.My ex must have known that the wife were 'pushy' and 'irrational' before agreeing to be tied down in matrimony.So kenapa bila dah kawin pandai komplen pulak ? (Read: Padan muka..)

One question I never get to ask him is...I ni sungguh lah sporting nya...tak banyak mulut and memenuhi specifikasi bini idaman...tapi apasalnya you tinggalkan I?

Sebagai manusia biasa yang sungguh berminat dengan gossip-gossip masakini (plus, masa I balik hari tu..I tiap2 minggu tengok Melodi tawww...) I berminat betul mengikut gossip Abby & Norman Hakim tu.

It is very obvious that Abby is the 'pushy' type.I've seen worst.Ni semua type pompuan-pompuan yang bangsa suka menyerang laki/boyfriend kat tempat-tempat awam githooo....demi memenuhi kepanasan hati.This are the type yang paling senang kena cucuk dengan Batu Api.The fact that mereka-mereka ni selalu dikurniakan lelaki-lelaki yang gatal is really not helping.

Pompuan2 cemburu buta macam ni kadang-kadang misti diajar juga.However in Abby's case, you can't help but want to spare her the slack.Kawan tu baru beranak...laki pulak bangsa yang suka 'kawan tapi mesra' (hish..camni punya statement pun ada...) dengan segala pompuan-pompuan yang dia jumpa.My friend told me that pompuan masa mengandung ni self-esteem masing2 jatuh la ke size zero.Masa ni la rasa diri tak lawa, emosi tak tentu...rasa nak bunuh orang pun ada.Your only sanity is your husband...tapi kalau laki pun macam bolayan aje, tak ke kita ni rasa macam nak makan orang?

Alasan the jantan yang tak balik rumah sebab tak nak bising-bising...bukan ke menyebabkan hati bini makin gunda gulana?

Tup-tup..dah kena tangkap basah lah pulak and you can see why the wife macam nak gila.

Married life is always a gamble. I selalu cakap dengan si Tua tu, kalau you ada hati nak ada affair, I appreciate you bagitau I tau.Nobody like to be lied to..tapi kalau dah nak kena tipu jugak, nak buat macam mana? You really shouldn't torture yourself to insanity memikirkan eh..laki aku ni ada tak affair dengan sesapa pompuan kat luar tu.

Counselling only helps those yang betul2 nak berubah.To those yang pergi just to membuat syarat sebab terkantoi dengan bini...semoga tuhan ajelah yang boleh menolong.

Abby clearly cannot trust this man anymore than she should.He is probably as innocent as he likes to think but to allow his wife to suffer,especially sampai masuk front page sat Malaya dah tau, he is not after all the man a woman should consider buat laki.

He should really find himself a woman who will allow him the freedom, who would not mind if he stays out as and when and ultimately to just let him do as he please.

Dah lah..Abby, 1 pergi...10 mari. Although I am so into gossips, this matter is best kept private between the two.Enough embarassment already. Kan Kiah?

12 comments:

Typhoon Sue said...

wuih... bukan main ko ni esah... nun dok jauh disana, tapi gossip artis2 tak tinggal.. haha

terperanjat jugak aku baca paper ari ni, nak discuss pasal divorce siap jadi drama lak in public ... aparraaa.....
emosi memang la tak leh kontrol, tapi klu dah tau hal awak dah jd public discussion, cuba2lah keep things under wraps, kan? Ni macam saja2 aje dok buat hal depan reporter... tak malu tul..

Desert Rose said...

Yela Kak Aji, sian tau dia, udah lah tu, now d M'sia is talking about her and him and 'she' Pagi2 sepawi ni pun bebudak opis ni berlonggok having an intellectual discourse pasal ni ke ke ke. Lagi sian semalam nak gi fail 4 divorce pun tak berjaya sebab laki tak bekerjasama bagi dokumen.

Apapun I dah merasa dah Mak Ji, cite ala2 Abby -Norman ni walaupun tak kena tangkap basah, tp tangkap kering . To sum up, tidak akan ku percaya padanya lagi, mg sakit jewa memikirkan, Anyway thanks to Maxis friend finder, aku taw je di mana dia berada di muka bumi ni ha ha ha. Rasanya pencipta kaedah friend finder ni pun mangsa kena teow ngan laki lah tu. I ni kalau dia nak pi toilet pun aku boleh jd suspicious taw, very d insecure kan???? Gila kah I. Well sapa yg suruh menggatal, mendapat la ko

famil said...

kisah aziz m osman camne pulak?

hehehhe

Lee Novotny said...

Teringat pulak lagu lama Kak Nita yang ada bait bait "Mari Tuan Puan dengar ini cerita..."

Sah sah..mmg kalau tak cemburu buta..mmg suka dok layan piring terbang melayang layang

ehh apa aku melalut nih?

Manal said...

That Abby needs to down more "Ribena" (re: iklan raya) untuk anger management and that Norman needs to stop doing "gerak khas" during odd hours, unless ade abg ucop haslam kat sitewww...Apparently abg ucop managed to see them reconciled during their 1st talak...And this time, another gimmick?

But to use their public figure status and throwing verbal abuses in front of the whole crew and reporters are downright cheap publicity....murahan kan makji...lpas ni i pon nak gaduh2 la asal lalu kawasan org shooting pilim....sah dapat 15 second of fame. Or not. Might as well ngaku affair dgn politician kan...lagi kencang gossip!

Cik Kiah Kidman said...

That Norman is an idiotlah! Nanti kang mesti akan bagi alasan 'dia tidak memahami saya, sebab itu saya kena mencari ketenangan di luar bla..bla..

'Pasal si JT pulak, i'm sure one fine day he'll start blaming the ex-gofren pulak for all that has happened in his life. Tak caya u pi godek2 dia sikit. If i'm right, u owe me a big tub of Tom and Jerry's.

Men! They are all the same...oops emo tak tentu pasal.

Encik Azrin Yang Garang said...

wah akak! up to date kan!! hahahha.. tu lahh den dah cakap kek ebi tuh suruh tunggu den.. dio tak nak..
dio mmg tak ley cayo lagi dah ngan laki laki. abih tuh kan kak.. dio nak percayo ngan laki laki yang bukan macam laki laki ko kak~matiklah den nih agar agar..

eniwei, akak masih busy dongan kojo ko?? den nak balik melesia la kak.. tongah kontek dengan KPT. den tak hepi la kek sini.. imperial colleg of gampang nih susah nak mampuih...

-encik fab ber agar agar-

edelweiss said...

ujian allah s.w.t untuk abby...semoga dia tabah.

Hjh Esah Jolie said...

Sue...mustilah.Kan ke aku ni nak jadik wartawan melodi nanti?

Mak datuk Desert Rose...tangkap kering? Adatak adegan..pilih saya atau dia?

Famil..apa kisah Aziz M Osman? Saya pun taktau..apa kata awak aje yang tulis cerita tu...

Mak Leemah..org sekarang ni tak main piring/pinggan terbang..main serang-serang bawak reporter aje..lagi khelassss!!!!

Hah Manal...siapakah Politician pilihan miewww? Abg Nuar ke?

Wow Kiah...!!!! Aren't yours different?

Encik Fab..oghang pompuan ni kok disuruh tunggu-tunggu lelamo pun tak buleh yo..kang pueh lah dek menunggu, takdo yo hasil eh kan? Laa hai...nak balik lak dah?

Edelweiss, she should just leave that POS!!!

captlukman said...

kejut pa kita, no need buka utusang, buka je esahsang lengkap maklumat kan..hhehehe sebanrya si norman yg juga mgunakan nama mak tuh sesuatuh..... hahahahaha teteibe tak kene

Anonymous said...

"laki pulak bangsa yang suka 'kawan tapi mesra' dengan segala pompuan-pompuan yang dia jumpa."
I like this statement...:)

kim said...

Esah Jolie, Wah, you love gossips eh.. hehehe more here

http://forum.cari.com.my/forumdisplay.php?fid=30