About Me

Saturday, July 26, 2008

(Ohhh, I so want to be) Hot and (but not) Bothered

Cuaca yang yang sungguh panas berdentum semalam telah juga mengakibatkan mood I berdentum-dentum jugak.Hisshhhh.Ni lah susahnya jadik melayu tak sedar diri.Panas komplen..sejuk pun komplen. Kalau datang dari negara 4 musim takpelah jugak...ni datang dari Paroi Jaya pehtu,raso nak menggelupo lak bila hari paneh...

I refused to travel on the underground yang masa time-time ni lah berbau puaka....oh people, have you not heard of deodorant? Are not conscious at all yang your baju berbau kepam yang boleh memengsankan kami-kami yang lemah deria hidu ni? So busuk you all. Kalau masa summer, bau ketiak orang tak pakai deodorant and bila winter pulak bau badan orang tak mandi..ishhhh!!!!!So, during the weekday, I menumpang sekaki kat rumah MB and from her house to my workplace, I boleh naik beskal aje...hint hint...(I dah debab)

I takde urgent appoinment today and I know for sure Boss-Boss besar takkan adanya nak membuat lawatan mengejut, so I pergi kerja hari ni pakai three quarter shorts.None of my patient ada massive sexual issue so I think three quarter length trouser is the safe option...takdenya nak memberahikan sesapa...(lagipun, I ni bukannya berbody cam Elle McPherson, so pakailah baju sempit-sempit pun, takdok nya orang nak pandang)

Half day passed, I thought my colleague will pick up on my dress code today (considering yang I ni their line manager) ye lah..I selalu cakap kat my colleague sampai siap buat memo-memo bagai, please dress appropriately (to the female) ye lah..kita ni kan ada sexual offender patient yang dah berpuasa sekian lama...(tah ye tah tidak lah tu) and to the male, janganlah dok nak menayang aurat bagai...as in muscular arms.Ada sorang nymphomaniac, kang tak pasal-pasal kena pounce belakang pintu.

Sebagai Boss besar yang boleh masuk opis sesuka hati (especially bila Boss yang paling besar sungguh busy dan gerentinya tak kan cari I pepagi buta) I arrived work at 10am today.And from 10 am to 6.30 pm today....I keep log on all the comments made by my colleague

10.15 am, my office. 'Ohh..my god, Makji Esah...you got a very nice leg. That really suit you'. (Compliment from Jantan, 45 years old...hensem tapi ketot.Cakap banyak lak tu)

11am, at the pantry.'Ohhh..let me touch your skin..ohh, you got no hair on your legs. I wish I have legs like yours' (Compliment from pompuan muda ni...yang sungguh obsess dengan kekurangan bulu kat kaki I.)

1pm - Late shift staff reporting for duty and terus tegur seluar 3 quarter I...eh Makji, kaki you cantik lah Makji.....

3pm - The pompuan muda obsess with my kaki...'Ohh Makji, I bet you never have to shave your legs..it is so soft...where did you get the trouser from? Oh lupa nak add..pompuan muda juga adalah Ratu Shopping Complex dalam department I.

4pm...semua diatas, datang jumpa I kat opis and mengusap-usap kaki I...hish..tak pernah tengok kaki orang takde bulu ke?

For what it's worth...terasa sungguh glamer nya hari ni, walaupun panas tapi compliment itu sungguh menyejukkan...hehehe.

Note: I have never shave my legs....I think I must came from the bulu less Mammals species.

5 comments:

Typhoon Sue said...

lucky u takdak bulu byk
i ni kalau tak shave sahih nampak macam kaki beruk

Dina said...

Makji

Kulit omputih ni kan selalunya tak cantik and nmpak rough...and diorg mmg jeles tgk kulit kita...tk yah sesibuk nk tan lah bagai, our skin mmg dijadikan soft gittew..

P/S I pun tak penah shave my legs...dh bulunya xde...nk cukur pe nama ??

Manal said...

Lucky u makji yg tak perlu shave legs once a week like meself (dan area2 lain, and on my arm i guna removal hair cream).

So totally agree with u on bau HAPAK vavisungguh pungentnya dalam tube. Dalam bus pon I suka dok dekat2 tingkap kat seat belakang, so terus masuk angin, kureng pening sikit. And i kan harum, i will only transfer fragrant smells to other bus commuters....(haros la ade mcm2 jenis Eau De Parfums...)

Anonymous said...

omputih ni kulit dia org mmg menggerutu gitu kan, tu yg dia org terpegun dgn kehalusan kaki makji hehehee..

ekau macam omak den, 'bulu'less gitu...kaki ketiak semua licin tak de bulu...jeles aku...

yatie

captainlukman said...

hahahaha kalau makji bahagian kaki, dik non? no beard n chest hair membuatkan aku sungguh perasang twink yg amats!!! hahaha