About Me

Thursday, October 18, 2012

Upacara Penamat Part 1

Hello Uols..

I haven't written very much about my project akhirat lately. I don't get much time for myself -----> eleh nippu nya, kalau ngumpat orang tu banyak pulak masa kan?

Where are we now with that, you might want to ask..ohh I sungguh perasan yang ramai orang mempunya misi sama macam I. It's been 6 months or more I supposed and unfortunately we haven't reached our target, in terms of fundraising. While this blog generates 300 max daily..meaning adalah 300 orang yang baca kann..but the kitty is not as fat as I had hoped.

But let's not allow the low interest from people deter us, eh..Desert Rose. Siapalah nak berpisah dengan RM10, apatah lagi £10.

Tu tak masuk nak mengeluh, susah lah nak pi transfer kat Al Rajhi bank tu, awat nya uols takde mebengtuyu? Ada pulak yang kata, susah nak donate, tak masuk..siap marah lagi kata susah lah macam ni, orang nak derma pun susah,kata mereka. But I bet kalau drive dari Shah Alam menuju ke puncak pavillion mengharungi jam tak lah susah, kan? Then of course ada yang tak suka dengan appeal page tu, katanya, kalau orang nak bagi, bagi lah..I don't have to keep reminding. Sure. And of course you are right.

To kawan2 yang mempromote donation link dalam blog mereka, terima kasih lah. Orang Bristol memang baik2 belaka dan student Malaysia memang kaya-kaya belaka.

Then I have good people who wishes to donate anonymously and asked that i don't publish their name. But I feel that I have to do that because I am so grateful with your support.

Yes, we are almost there. Just. I need to keep my job to fund the cause for now. Banyak cerita2 menyakitkan hati but tu semua asam garam kehidupan lah kan.

Didoakan Pakcik Arkitek yang dok memeram drawing tu mempercepatkan bantuannnya because I am losing money already :( but who cares?

Dikesempatan ini, for all the cash that we have raised, err £280 in total through paypal and some £100++ through Al Rajhi, from the bottom of my heart, I thank you for your kindness. I can assure you that the cash will go towards the centre.

Hands down, I am not a good fundraiser. And I tak femes...kalau fames, ramailah orang derma, ya dak? End of.

Another thing is that, once the centre is up and running, it will be the end of Makji Esah as a blogger mengarut. The work will soon 'out' me and soon you will get to know the other side of me. It will be impossible to blog when the cover is revealed. As it is now due to the nature of work I kena menapis apa yang patut apatah lagi bila dah terang-terangan besok.

I intend to write few case studies in Malaysia that was sent to me by Community Psychiatric Unit in my future post and hope to raise a bit more money by exposing the problems people with mental health are experiencing. Kalau berkelapangan, berilah bantuan dan kalau tak minat, tak apalah.

Thanks.

8 comments:

DeLancrettLurpak said...

What?! No mengaruts anymore?!

Protest!Protest!!

Next 3 weeks saya terpacak pegang sepanduk depan spital dkt Richmond tu tanda protes!!

Sapa nak join? Nanti saya bawak nasi lemak, wakakak!

Makji Esah said...

Maka awak akan di section lah Dr Lurpak oii...senanglah aku nak mintak hak penjagaan anak omputih mu tu ye...(psst..spital gils Richmond terletak di Kew Road, sebelah kanan roundabout Richmond tu..ada kedai Thai makek kau nak stock up choki2 utk anak miewww dan daun serai ect)

Mak Piah said...

Makji,
Janganlah berenti berblog.
Shud u ever privatekan atau bukak blog lain, please include me in ur readers list.

* saya ikut Dr Lurpak pegang sepanduk memprotest*

Cik Kiah said...

I protes! (Sambil sarungkn sepentot kat kapla).

Makcik Kerabu said...

seriously..huhhu...jangan lah makji. nak protes gak..shud u private it..invite lah ai...tak puas hati lah camnih. :(

Anonymous said...

makji yg disayangi,

Please don't stop belogging. Never missed ur writings ever since. You always made my day :)

Your faithful silent reader,
makorang

Mak Piah said...

kalau privatekan, please invite me..pls.
Yang benar,
Mak Piah

Anonymous said...

pleaseee... jangan tutup blog ini..

silent reader
maknyah