About Me

Wednesday, May 25, 2011

Slut and A Willing Prat

So now kita semua dah tau yang Ryan Giggs la jantan pemain bola nya yang telah membuat affair dengan one of the model ex gilpren seorang lagi pemain bola dibelakang bininya.

Hish...you might wonder with all the money they made, si footballer-footballers dalam UK ni dok menghunggun gilpren sesama sendiri aje. Like John Terry, si ex gilpren team mate dia jugak yang dihambik nya.

Well, I'm sure dengan sesiapa pun Ryan Giggs tu nak ada affair, be it belakang bini ke or depan bini dia ke, tu dia punya pasal lah kannn? He got money...dia pun hensem jualah ada nya. Kalau dia kacau I pun, I akan nak juga. Ye lah..I ni bukannya set-set pujaan ramai jantan, so kalau Ryan Giggs la yang nak, bodoh la kalau I tak nak kann, Kiah?

But yang tak best nya...alih-alih salah orang pompuannnnnnnn lah jugak.

The model he was having the 6 months affair with is branded 'slut' by many. So, adakah ini bermakna kalau kita ada affair dengan laki orang, we are automatically a 'slut'?

How dare you single woman...go and having sex with a willing prat?

Of course in some cases, the gold digger sort is immediately obvious. Remember Ashley Cole dengan hairdresser yang I rasa si Ugi kucing anak haram Kiah pun lagi chantekk. She had sex with AC masa kawan tu tengah mabuk dan muntah-muntah, pahtu..dia pi cakap kat sokabar (hahh..nampak la sangat nak buat duit from kiss and tell) yang dirinya yang tak lawa tu tak berdaya menepis si Ashley Cole ittew. Pastu bley pulak cakap...dia kesian kat Cheryl Cole tu. Ciskek kann pompuan camtu!!! Matikk la emo.

This Welsh girl...a former Big Brother contestant memang lah lawa....so dia ni takdelah yang set-set nak hadap duit boipren gitu. She should have known better yang Ryan Giggs tu laki orang..but, ye lah..kalau dah terjatuh chenta...laki orang,bini orang pun terjadi juga. So what, she is single...surely Ryan Giggs yang ngorat dia. Bukannya Ryan Giggs tu kena paksa pi kongkek dia kann? And..she got called 'slut'?

Single woman yang ada affair dengan laki orang pun...selalu lah kena label sundal bagai kann? Tapi, kalau laki orang tu tak willing, maka adakah ianya semua salah si pompuan itu?

Kalau laki ada affair dengan bini orang/gilpren orang pun..maka si pompuan tu jugakkk lah yang akan menjadi sundal nya, bukannya jantan tersebut. Ishhh....

Kesimpulannya.....we can always declare that we meant no harm, we did nothing wrong etc and etc...but once you commit something that is universally doesn't seems right to others, be ready to get called all sorts. If you walked out of your husband citing the unhappily married as the reason, maka siap lah satu Paroi Jaya akan mengata. But your husband can run as far as he can to the furthest pejabat kadi, few times with any girls older, similar and younger age with or without your permission...I bet he can still attend kenduri kahwin at his wife's kampung with his head (and tail) head high.

As usual....I don't have a point.

7 comments:

Dils said...

Mende camni buat aku marah. Samalah mcm this one situation tu, a friend of a friend have a problem in a marriage where the husband is having an affair and telling her wife point blank that the affair is none of her business. Hearing the story , asked my friend like... why stay in the marriage, kemudian aku dimarahi bahawa "isteri yang meminta cerai diletak di neraka paling bwh",

Aku macam, bukan ke the wife still can ask, since divorce itself is not haram? Haih. It sucks to be a woman, that for sure.

NenekPenne said...

boleh apa bercerai kalau ada sebabnya...

asal mintak cerai jer kira berdosa

cerai boleh laaa kalau suami curang, kalau suami mentorture isteri..torture fizikal atau emosi...

in my case, dua2 slut..si jantan mahupun sibetina.. but i prefer to panggil slut kat isteri my ex..

Anonymous said...

Cik Puan Hajah Esah,

sedap baca cetusan hajah. boleh selalu datang sini.

mas selamat, meru

Anonymous said...

Sebenarnyer bagi sesetengah lelaki kalau bini orang atau gf orang suka pada dia lalu dapat tidur lak dgn dia is very challenging!!..Den dah 2 bini orang den pornah tidur. Den pun heran den tak lah hensem sgt tapi den selalu gi gym buat weight training dan Den baik hati tapi den dah taubat, cuma kalau den nak buat lagi memang boleh sebab ada jo yg suka.

Anonymous said...

Salam Hajjah,

Syukur kita Allah SWT lahirkan kita sebagai insan Perempuan.

Semoga dalam hayat kita juga tetap Perempuan ... mulia dan dimuliakan Allah SWT.

Betina itu bagi haiwan ... dan hanya layak untuk haiwan jantan juga ... bukan buat insan lelaki.

Maka jika seorang Lelaki pula tiba-tiba lupa dia itu adalah asalnya insan Lelaki bernama Suami ...

Maka apakah ada usaha dalam kepayahan itu ... turn to Allah the Most High for help ... and no one else ... the ultimate surrender to the One Who Knows and Loves You Best ...

Kuatkan semangat and love to all the ladies who are still Perempuan ... Tetaplah doa itu senjata mukmin dan mukminah ... insyaAllah.

Humaira

Anonymous said...

Some studies reveal that being unfaithfull and having affairs are in the genes.

Maka teringatlah pesan orang tua aku, masa aku nak belayor overseas, " Jaga keturunan tau, jangan buat perkara tak senonoh yg memalukan lekuarga"

✿ n0ra ✿ said...

I tak marahkan si perempuan itu TETAPI jika dia dah mengadu dekat laki I yg duduk kat Paroi kononnya I dok kacau dia, walhal I tatau apa2 pun, apa kes?

*tetiba emo. I wont call her slut, it is my husband yg menggatalkan tapi janganlah dok ngadu domba menfitnah kat laki aku sampai laki aku plak ckp aku memacam... Haih!!!