About Me

Wednesday, May 18, 2011

Update Yang Boring

And I wish the introducer had warned me off, on how addictive it can be.

When we first joined, we cringed over the number of friends we have. For some reason we feel that our facebook reputation is depending on how huge our friends list are. We are so desperate that we want to be friends with our friend's neighbour.


Adakah ramai kawan juga menjanjikan kebahagiaan? Entah lah...I am more happy being occupied with the games, honestly.


Status update adalah beraneka kisah...dari kisah kelakar hingga ke kisah yang boleh membuatkan you nak remove situkang tulisnya masa tu jugak.


The thing is, the FM will prompt you 'what's on your mind'. Sebagai manusia yang mempunyai macam-macam tatacara kerja kat kepala, harus banyak rancangan dalam kepala...and we literally writes whats in our mind, inadvertantly not realised that we are capable of thinking aloud too., sekaligus menimbulkan macam-macam kontroversi.


We like to assume that 'we are what we write' kadang-kadang. I do hope this is not right, although ada jugak orang yang kononnya nampak sensible dimata kasar (dan rabun) kita, tapi bila keluar status hapdate nya, ciss...kuat berdrama rupanya!


Ada yang suka menunjuk perasaan dalam status update nya...dan melemparkan rasa marah that when you read you pun rasa, eh dia ni...apesal tak pi bagitau kat orang tu sendiri, pi nyalak kat pesbuk pehal??? This are the people who claimed dia ni jenis-jenis pendiam and tak cakap banyak, tapi sekali marah (versi pesbuk) hah, world wide web pun bergegarrr (kata dia lahhh)


Tapi..bila dah lama tak update status karang, orang ingat kita dah mati pulak kan???


Now with the latest application dalam pesbuk, where people can know where you're at, lagi lahhh privacy kita menjadi semakin longgar. Kita pi McDonald, kita checked-in kat McD. Kita gi kedai jual seluar dalam pun, kita bagitahu kat orang. Ada tu, in my bed pun dia nak bagi tau. Weh...kalau tempat glamer ampun lah jugak kann?


And what is the point of all this actually? Kita nak orang tahu apa yang kita buat ke, or kita adalah penggila gadget terhebat? Nevertheless it is fun to read...boleh la kita perhati hidup orang kan?


2 comments:

DeLancrettLurpak said...

i bangga sebab check-in stripper club virtually. In real life, kalau diberi peluang I teringin gak nak lap dance seround-dua.. hehehhe

Hjh Esah Jolie said...

Wahh..kau pi stripper club ye? Kat mana, kat mana..kat mana?