About Me

Monday, June 13, 2011

Love Me......(for my imperfections)

Believe me, there is at least 2 unpublished post before this posting. It is going to come out soon but Kiah and Ani (not their real name) dah buat gertakan emosi yang yo yo an...maka, in between kerjaku yang menimbun, ku hapdate jua.

I really don't have good stories to tell. Nak cakap hal ehwal semasa, nanti ada yang fakta lari lintang pukang. I hardly see people and there goes any source of gossips. Lagipun, apalah sangat gossip yang ada kat sini? I don't know any laki orang yang ada affair dibelakang bininya walhal bininya dok lah promote ke mithalian lakinya dalam blog (oopssss!!!)

Nak cakap hal-hal agama macam Bob Lokman tu? Hal agama kan tersangat sensitive...I ni dah le kena tuduh kaki tonggang segala, so apalah credential yang ada yang pi bagi nasihat-nasihat kat orang? Saying that, I dah banyak tengok orang yang dok berdakwah secara online ni...after quoting sabda Rasulullah SAW...a minute after, terus caci maki orang. Tidak kah itu bertentangan dengan kelembutan Rasulullah tu dalam berdakwah? And tidak kah kita tahu lagi yang manusia ni...memang senantiasa melakukan kesalahan????

Kiah bukan nama sebenar, as you all can see in my chatbox atas tu, dah ugut nak mogok lapar. Her mogok lapar is as good as lentent abstinence...so I think, until I come out with something...she would most probably bermogok laparkan her thoughts for more expensive bags yang boleh menjamu satu perkampungan (anak) orang asli.

I have been..and still am, very busy tahap dewa dewi ni.Kerja makin banyak dan nafsu kerja makin kurang. My mind is always somewhere else. I no longer bringing work home (sebab ada orang lain dalam rumah) and resolution after bulan 4 tu hari...memang tak nak dah bawak balik balik kerja ke rumah lagi. Rumah adalah untuk tido, tengok TV dan masak meggi.

I am now, much to Kiah annoyance...very much in love and much to many,many people disapproval too, doing silly things for love.

Often we say, we don't know what become of us when we are badly struck. Silly things that we do and why we do it. We become cruel too..at a point when love blinded our heart.

But are we really silly and blind? Semua orang lah cakap camtu...buta lah..jadi bodoh lah. Nak kata kena bomoh takdelah jugak kann...and I'm not referring to some Lombok genuine cases where some kena calit minyak or kena asap sampai yang rupawan macam Angelina Jolie pun boleh syok mati dengan yang serupa Acappan tu. Errkkk...

We make silly choices. There's plenty of good options but nak jugakkkkk yang menyeksa jiwa raga. All this for unexplained happiness your chenta have the effect on you.

Walaupun chenta itu kadang2 tak perfect e.g. takde pun nak kasik kita birthday present...bunga jangan harap lah kan??? Or bila kita cakap kat dia..I rasa nak makan Nasik Briyani and dia jawab...eh, jauh lah tempat tu...(boleh camtu?) tetapi kerana chenta, kita menutup mata saja.

Dan kita buatlah statement menyedaphati berbunyi...Love, for their imperfections.

So my friends....nama sebenar and nama tipu....please love me for my imperfections ye? Udah-udah lah ngutuk aku. Tak baik tau.....

Laterssss.

4 comments:

Anonymous said...

ya mak ji....sabo jer lah bebanyak!! penangan cinta ni mmg sialan sekali. tpi itulah excitementnya.hehe!
tunjin

pakmat said...

..of course, there are other better options, but that is not how love works..how many beauties have been smitten by beasts like me?..for imperfections do make love perfect..and as your plea, hey..imperfections make us unique...as it does you..cheers..

OOD said...

lah dagho,

den tulih panjang lebar kek sini tak lokek koHayo... ponek den nonggok nunggu kau kek restoran tu ah..

Kau ado kek malaysia, den ajak kau keluar makan. Den kato, biar den belanjo kau, gaji den bosa. Kau pakai paun, den pakai kati.

patutlah kau tak terbit!

Ood

OOD said...

btw, orang Lombok hensom apa.. hari tu masuk ladang, jumpa 2 orang. Hensom macam Nordin Ahmad (aruah).