About Me

Wednesday, September 15, 2010

Raya & News

How rude am I...tak de langsung nak mengucapkan Selamat Hari Raya kat korang kan? Hehehe...sorry lah ye. Dikala you all sibuk membuat persiapan raya, merebus ketupat bagai and bermain ngecunnn, I pulak sibuk kena kerah beli barang untuk majlis rumah terbuka I. Tau-tau dah raya you....

So, marilah kita bermaaf-maafan atas segala keterlanjuran kata, freedom of opinion, fitnah melulu (this only applies to budak TKC) dan teguran nasihat yang tak dimintak tapi beri sesuka suki hati.

I was a bit distracted by the news prior to Raya. The lawyer that was kidnapped later killed is a family friend. Mulut I mmg la lancang nya you all.....I was skyping with a friend, and was wishing her well in her business venture and I said, I hope you will be rich and famous like Sosilawati Lawiya. My friend said...alhamdulillah, but pastu cakap, eh takut lah..nanti kena culik pulak. I pun sambung la...this is 2 days before raya or so...I pun kata, I rasa macam diorang tu dah kena bunuh aje...

Isk. Bukan lah I nak doa orang-orang tu kena bunuh, but this is such a stage kidnap that victims are unlikely to be released unharmed. Walaupun sokabar dok la kata selamat lah, tu lah ni lah...but this is not like cerita Datuk Sosilawati & kengkawan tu pi ekspedisi menaiki Gunung Jerai and tersesat jalan kannn?

Al-Fatihah. The story afterwards was sad. It is very heartbreaking to lost the one you love before or masa raya. Those are the raya that you will remember.Allah sayangkan mereka...walaupun mengikut berita, dipukul and ditunuk dengan taik kambing sampai tinggal ketul2 tulang aje. The Datuk yang kena bunuh tu dah selalu kena tipu tapi dengarnya bersabar saja. Maybe, Allah tak nak dia kena tipu lagi.

Seeing the murder and mastermind suspects, made me a racist. And I will continue be a racist to these buggers until they are hanged.

Pastu, ada pulak budak sekolah yang hilang sampai makpak risau and report polis. Tau tau boleh pulak hantar message kat mak kata selamat. Balik aje lah rumah dek oiii...yang kau gatal nak lari pesal? Bila lah diorang ni nak belajar, yang lari ngikut boifren..gi Taiping ke, Lombok ke..CyberChendering ke..tak kan mendatang kan hasil? Apa punya jantan yang sanggup nak ajar anak orang lari dari rumah?

Tup-tup..dalam pada kita semua dok terkejut and sedih and menunggu-nunggu perkembangan terbaru kes bunuh ni, keluar pulak cerita Nomang Haking bertunang dengan Memek kannnn? Adakah kita akan menyambut berita ini dengan gumbira, Kiah???? Ermm...let's see, bini orang tu dulu sarat mengandung, ko kacau laki nya. Tak kisah lah siapa kacau siapa..but, kalau kita dah tahu orang tu terang-terangan dah ada bini, buat hapalah kau sambut salam chenta nya???? Dah le kau sambut salam chenta or memberi salam chenta, boleh steady pulak kau tak mengaku kannn? Ko kata pulak bini tu yang paranoid la..menghoyannn la. Hah..tuhan nak tunjuk (and orang lain dah lama ngintip) maka tertangkap lah kamu dalam keadaan basah nya.

Moga berbahagialah hendak nya ye....

Kiah, selamat hari raya. I lap yu tuuuu.

3 comments:

Anonymous said...

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Bayarduluduithantarankahwinsaya/Article

enuff said!

cik said...

Kak Esahhhh!
Tu seperti link di atas tu. Haa padan muka kena lahar dek bekas bini. Hutang ribuan ringgit tak bayo, nafkah tak bagi. Lagi ada ati bertunang glem-glem. Silap ari bulan duit memek!Dengarnya toyota wish tu pun pinjam dr Abby.

Ish terbuat sessi kak nam plak :P

Selamat Hari Raya!

Manal said...

Love this part:

"Bagusnya apabila perceraian itu berlaku, terlepaslah bebanan perasaan saya dan dapat memberi tumpuan kepada anak-anak. Barangkali ramai yang kata saya kuat dan untuk itu saya sangat berterima kasih kepada Allah swt kerana beri kekuatan ketika saya sangat memerlukannya.

"Tapi saya juga manusia biasa dan setiap kali terkenang perbuatannya, saya menangis sendiri. Mungkin ramai anggap saya terlalu berterus-terang tapi sebenarnya banyak lagi perkara yang saya pendam," katanya.

Kepada Memey, pnta Abby jangan diulang lagi yang dia dapat menerima anak-anaknya sebagai anaknya sendiri.

"Mereka adalah anak-anak dan zuriat saya dan saya amat berat hati untuk menerima Memey menjadi ibu mereka. Dia langsung tak menghormati perasaan saya. Kalau teringin hendak anak juga, beranaklah sendiri, jangan ambil anak orang."

tu diaaahhhhh!

And yea malaysia still in shock with the whole datuk sosi incident. And we hope the henchmen will be nabbed soon!