About Me

Wednesday, August 04, 2010

Update Dalam Kurungan

Bila orang lain tak update, takde pulak I bisinggggg kan???

You ingat I goyang kaki main skype je ke siang malam? (Tu pun kalau orang tu ada mood nak skype lah kan?)

Dua tiga menjak ni, bayak betul perubahan cuaca. Cuaca dalam badan, cuaca dalam rumah, cuaca dalam opis.Cuaca dalam chenta? Kang kalau cakap, bukak elastoplast diluka sendiri pulak kan..so, baik la jangan cerita.

Cuaca dalam badan I adalah mengikut cuaca kat luar rumah yang kejap panas, kejap sejukkkk dan kejap hujan ribut angin kuat. Disebabkan ketidaktentuan cuaca ini, payung I telah hilang. I am not good with payung. My payung have mind of its own.Unless there's a constant needs for payung, I am likely to forget that I travelled with one. So, berlakulah adegan tertinggal payung dalam bus or train. Nasib baik payung tu cipsel Uniqlo £1.00, kalau £10...I musti pergi London Transport lost & found.

Cuaca dalam rumah adalah baik, only 3 minggu lepas, seekor ikan emas telah mati sebab main trampoline dalam air. Pulak tu, MBs pulak tak tau la apesal gi bukak cover tank tu, manalah ikan tu tak nak melompat keluar? I tanya MBs apasal you all bukak cover fish tank tu...not sure if their jawapan adalah bongoks, but they all kata, takut ikan tu panas. Hmmm....rasa nak gelak ke, nak menyumpah? Tatau la...Lots of good thing came to our way of late, which I am quite pleased about.We just came back from Dorset pi menyambut besday MB. Gambar-gambar adalah tak boleh dipublish kat sini or FB, sebabnya banyak betul pose salah laku kitorang dgn anak anjing kepunyaan my Boss. Sendiri tengok aje lah kan, Kiah????

Cuaca dalam opis..hmmm...yang ni macam memeningkan kepala sikit. I am actually offered to take up a post down in Cornwall, yang macam berjuta batu jauhnya dari tempat I yang chantekkkkk ini. Since recession ni, banyaklah cut cost sana sini, so the division I am currently attached to, Big Boss nya dah kena relocate. So dia nak bawak I sekali katanya.Boss thought that since there's a lot of things happened to me in London, I best get away and start anew (she is referring to F) I am quite tempted. But this will mean that I had to live weekdays in the West and balik London weekends saja. I spoke to MC about it yesterday...MC, like always...buat lah apa you pikir bagus for you (not sure if this is an encouraging/supportive words really or just cakap aje) So, I am still thinking.....

In the spirit of wanting to be close to the one you love (mau muntahhhh ke?) I applied for a job in KL. I am due for an interview soon.

But I now have doubts. My mind is not in a good place at the moment. I used to feel like this when I am with Siamang. No, I am not over reacting...I am simply trying to understand people....and me for that matter. We lost sight of ourselves sometimes when always putting others first.

But otherwise, I am good.

6 comments:

aking said...

mak rasa adalah tidak perlu sesekali utk uols balik ke tanah air, sbb camana mak nak melaha lagi di londonggg? tp sungguh cinta itu buta**tetibe*

MBs sokmo lawok cap ayang

pakmat said...

..itu belum lagi cuaca politik..:) and sometimes we lost sight just by putting ourselves first..good luck with the interview..maybe its time to leave the snow and seasons and try the perpetual sun and rain..:)

Anonymous said...

Good luck with the interview! Semoga berjaya dan syarikat itu mampu menawarkan pekerjaan dan imbuhan menepati permintaan Makji. Ameennnn. - Lobai -

Supermaman said...

mu nok balik?????????????

FINE! raya ni makan omelette nge croissant je!!!!!

Anonymous said...

x yah balik Mesia!!!!!........
nyosal nanti!!!!

Sholat istikharah....mintak petunjuk...pastu buat decision!
Tapi kan.......toksah balik Mesia!



ME

Cik Kiah said...

Baliklaaaaa!! Boleh kita selalu pi makan ubi rebus....kan DR kan???