About Me

Thursday, April 19, 2012

Degree In Being Interesting

Apakah makna topic nih? Entah...Kiah bbm'ed me. Update lah...I miss you. Ptuihh...I have updated twice. So, 2 nafkah batin in 2 days. Still tak cukup. Ohh this scandal of mine loves to read anything but things she needs to read.

So okay...what scandal want, scandal will get. But please do something about the safety belt okay?

A lot of interesting things happening in KL now. From the resignation of Kak Jat to the recent demonstration by students who is protesting the student loan. Apakah nama nya tu? PT something-something?

Dulu masa akak study, takdenya PT,PT ni...kalau pandai sikit dapatlah duit MARA or JPA. Petronas is still new that time. Kalau tak dapat, perahlah duit FAMA. Tu pun kalau FAMA ada duit. I took a part time job when I was at PPP. I know a lot of students take up part time work. They were poor, anak nelayan, anak pekebuns etc. I was a anak orang gomen. So sebanyak mana I menyampah dgn gomen sekarang, duit taxpayer lah membayar gaji makpak I dulu.

A lot of people form their own opinion about this. Yang sudah dibagi pinjam pun ada bagi komen jua. Majority is orang Melayu. Orang Melayu mudah dapat kemudahan...itu kata kengkawan cina india saya. Nak beli rumah pun dapat discount. Still, orang Melayu lah yang paling ramai sekali gigih nak participate dlm kerja protest memrotest ni. Hish..adik, banyak nya masa lapang? Zaman2 I puak2 yang kuat protest ni mostly adalah yu-em. Asal ada concert aje, bergasak budak yu-em buat demo. Nak tunjuk pandai lah tu kot...(ni kata2 senior saya kat ITM) ye lah...siapa yang tak suka tgk concert kan? Lagipun..apalah salahnya tengok concert? Its a private concert where people go voluntarily to buy the ticket. Bukannya kita kena paksa tengok. Budak yu-em time tu punyalah anti concert, sampaikan Sudirman nak buat concert pun kena bantah. Err, bukan ke Aruah tu student yu-em gak?

So, kalau dah dibagi pinjam...bayarlah. Ada pulak yang pertikaikan terms pembayaran sampai kata puak tu makan riba. Like, kalau pinjam seribu, nak bayar seribu gak. Ni akak nak cakap sikitlah ye...akak punya study background berkait dgn money management ni. The corporation diadakan untuk memberi kemudahan pinjaman untuk adik2 belajar. Bila kita tubuhkan badan peminjam, untuk badan tu beroperasi, kenalah ada overhead kan? So, bagilah pinjam 10 ribu. Process fee and admin, dalam 2 ribu. Untung tak ada langsung sebab tidak ada time limit. Kalau ada pun untung, ianya di accumulate untuk memoerkembangkan funds untuk bagi pinjam lebih ramai orang lagi. Cuba cakap kat akak, bab mana riba nya? Siapa yang kaut untung disini? Tak ada. Kalau nak pinjam seploh ribu dan bayar seploh ribu, silalah pinjam dengan bapak sendiri ye? Risk pinjam dgn makpak ni ialah kena reminder constant yang berbunyi 'ko hengat..kalau takdo lah duit den, tak kan dapek ko masuk unibositi do...' gitu.

Adat berhutang, bayar lah. Jangan dok suka menerima aje. Juga, kalau keluar dgn kawan2, sekali sekala bayarlah bil. Ni tak, dah le keluar banyak kali pandai order aje pastu time bayar buat tatau...pastu bab mengomplen kat tukang kedai tu kaw-kaw la sangat kan? Citsss...

Okay, now I must focus. I told Kiah today that after my meeting with puak2 bijak pandai.I feel the need to further my knowledge. Kiah kata...alaa, having degree/masters/PHD doesnt proof intelligence. This I agree, but my intention is to increase knowledge and for some other personal reasons. Then I told Kiah about my observation of those who think that being well equipped with so many educational papers shows their degree of intelligence.

I would love to write about this guy who has learning disabilities but, masters in fish pathology. He didnt even finished high school but he read about fish. He played mastermind game. I find him interesting.

This person I know (if you think this is you, then it is) often talk subtly about her level of intelligence that she thinks men find her a challenge to take up. Hence she is still single. She told us that her quest of a man must at least ada first degree. We laughed...not in her face though because this person clearly lives in oblivion. Bak kata Ani BNS, kalau dalam open discussion, sokmo ceritamu ceritaku that she must be the centre of this universe.

We women often assume to know what make ourselves appeal to the opposite site. We think men prefers beauty, sexy bods, brain etc etc. We tend to generalise too. Org Melayu camni...orang tak Melayu camni.

If you fancy yourself so much to the point of nauseating, no man will find you interesting. Having all degree in the world will not make you desirable either. So janganlah rasa jantan takut kat pompuan pandai. There is a chance they just malas to buang air liur. Takyahlah buat statement bunyi macam gampang kononnya dirimu itu sesungguhnya terlalu bagus sampai orang pun takut nak dekat. If you ask me, your level of sensitivity sucks.

I met a lot of interesting men and not all of them have a degree. Kita suka cakap jantan melayu tak sensitive. Hish, tak sensitive apanya kalau benda kecik2 pun boleh jadi bahan gaduh laki bini kann? Tu tak masuk yang asal gaduh aje, lari dari rumah. Jantan bangsa lain pun sama jugak...so I think we should really rule out a race case here because mana2 jantan yang tak mature suka lari dari problem.

Most single women are single because they choose to be single. They can say that they are not the memilih type but if you set your own standard, aren't you the one who limit your choice? Men prefers interesting women. Of course they need to like what they see but after a while, superficial things worn out and at that later stage of relationship, being able to interest one another is essential.

If you think you need to tone down your 'intelligence' try being normal. What is normal? Normal is when everything does not revolves around what you think. Other person life stories are interesting too...not only yours. Normal person is not desperate to be heard. In your quest to become interesting, pick up some normal sense of humour. Don't overdo things. People will like you more if you are plain boring.

Kan, Kiah? Maka saya rela untuk dikutuk bertubi2. Like I told you Kiah, the statement about my adik ipar tak jadi tu menyentap jiwa raga. But this is all my own opinion.

Percayalah, only Kiah finds me interesting. Tu pun sudah cukup.

Sent from my iPad

5 comments:

Anonymous said...

Mak Ji, me oso find u interesting. Everyday checking this blog.

Ha, dah ada 2 ppl find mak ji interesting. Hoyehhh!


-- pishposh

Anonymous said...

Assalamualaikum Mak Aji,

Me too! Me Too! Interesting too!

Sincerely,
High Functioning Asperger!

Makji Esah said...

Pishposh, with the high functioning asperger included, he/she is my 3rd. Tidak cukup korum nak tubuhkan kelab peminat...hehehe. But, sincerely thank you taww

HFA, i never heard of that term. Did you bestowed that upon yourself? Ishh...tak baik. Plus, you are too conscious that makes your austistic trait lesser that the usual one.

pakmat said...

..and I have never let the lack of a degree hamper my quest for interesting women..and some do not even realised that I do have anything..which makes it more interesting..:)

Anonymous said...

yeah i like! people have forgotten what is normal. the abnormals have become the norm. i gona keep ur quote "not desperate to be heard"

normalla