About Me

Wednesday, March 17, 2010

Satu Hari Di Tanah Kubur

Just because you are now regularly updating your blog...you think you've been bestowed this liberty to mengata I ye??? Hish..hish..hish...knowing Kiah, she will only enriched with idea menghapdate blog if she sakit hati semaksima mungkin dengan MG...or adalah benda yang dia tak puas hati tu.

But, Kiah is nice enough to send me text message 'laling..update la'. So...that knocks me off my feet. I have been braving all those sora-sora sumbang...Timoh Angau la konon nama ku sekarang...hish hish...but dek kerna angau la, mood angin pus-pus dah takde so idoklah aku nak buat entry berbara api kan?

There's nothing new with me apart from kejadian melawan Boss hari tu. I have now decided to turun pangkat voluntarily. My 2nd Boss is really in denial, refused to acknowledge surat penurunan pangkat I. Maybe sebab aku ni dah selalu benau buat drama. But kali ni..drama tidak ada. Yang ada ialah mood yang kurang untuk menjadi ahli-ahli keparat. I told you kan...my work consisted of 2 divisions, ada division profit-making (ni lah yang paling menyakitkan hati) and another one is the service delivery division...something that I am very passionate about. In the UK and dimana-mana saja, kerja kebajikan masyarakat ni idoklah dipandang tinggi. Walaupun yang bekerja nya adalah 5'8 inci tinggi.

Kepada orang yang tak sakit...I ni dikata suka menjaga tepi kain dalam orang.

Kepada orang sakit....I ni pulak macam pengawas sekolah or pengawas perpustakaan gituu...yang menunggu masa aje nak cari salah diorang.

So, tidaklah boleh menang.

Semalam, I kena panggil dalam kerja-kerja rescue. Yang nak di rescue ni ialah Pakcik yang depressed ditinggal bini. Kalau ikut hati..nak aje I cakap kat dia, kalau dah hobi kau ngisap ganja, mabuk-mabuk, malas kerja, malas segala...jangan kata bini...tikus mondok pun tak nak datang singgah rumah. But mengikut file, Pakcik ni ada neurological problems. So kepada adik-abang-pakcik yang rasa recreational drugs itu adalah cool and ubat wajib sebelum menari tarian semazau kat kelab-kelab disco, silalah pikir side effects nya ye? Pathology manusia ni lain sikit. Kita kan ada bahan kimia dalam badan? Kalau chemical tu dah dikacau dengan ubat-ubat buatan sendiri ni...kalau tak mati, mau terpeleot kepala you....

Sebab I dah kerja dengan Pakcik ni lama...everytime dia buat adegan lari dari rumah tu, I tahu dah nak cari kat mana. So I cakap dengan Boss...jangan pi report polis la...buat dia lagi takut aje. Boss kata, you nak pi cari dia sorang diri ke? Boss kata bahaya..sebabnya ada kemungkinan dia dah ditangkap drug pusher ke hapa...and tak pasal-pasal, I pulak yang menjadik hostage. Tak pasal kan?

I cakap dengan Boss...takde nya dia nak cari drug pusher..drug pusher pun idok le bodoh nak buat bisness dengan orang dok dalam sepital kan?

This guy...kalau kepalanya terpeleot, dia akan berfeeling-feeling Jesus gitu. So, I tahu sangat lah kat mana dia berlabuh...dia akan buat syarahan free tepi kubur. So, kerja I semalam gi round satu tanah perkuburan tu carik dia. Tak jumpa kat satu tempat..cari kat satu tempat lagi. Ayooo....tanah kubur sini bukan kecik okay? Ada yang 10 ekar. Tup-tup jumpalah dia tido sebelah kubur ni. Kubur ni siap ada gambar orang yang tuan punya kubur tu lagi. Cantekkkk pompuan tu. Sebaya I pulak. Kesian...muda-muda dah mati.

So I kejut lah dia. I kata, kenapa you gi tido kat sini. Nanti family pompuan ni datang marah you pastu panggil polis, you tak takut ke? Pastu dia cakap...pompuan tu yang panggil dia. I tengok keliling...Pakcik ni pi hangkut segala bunga kat kubur orang pi taruk kat kubur pompuan ni.

I cakap dengan dia slow-slow (mind you..dia dah relapse clonazepam 50mg nya dah 5 hari..so his state of mind boleh lah dikatakan macam singa beranak tak lepas) dah lah..meh kita balik.

Dia kata, pompuan ni takut tinggal sorang-sorang. Lagipun dia dah dapat arahan Jesus suruh pi jaga pompuan ni.

Then sebagai penipu yang berkaliber I pun cakap...okay listen. I understand what you're saying but...look at you. You're unkempt. You stink..you haven't wash in days (nasib baik I belum makan masa ni you..kalau tak, slim macam Cheryl Cole la I tak lama lagi) Then I tengok lah batu nesan pompuan tu...nama dia Cheryl XXXXX. I cakap...you know she is still young and pretty. Do you really think she would want to be with someone who hasn't washed?

Pakcik Busuk tu boleh cakap..ah..she don't mind. I dengan konfiden tahap Anwar Ibrahim nak jadi PM nya cakap..of course she mind. Have you seen her comes out from her coffin since you been here?

No.

Ding-dong.

Come on...I'll help you to shave and get some nice aftershave. We can come back later. Pastu dengan mega confident nya lagi I cakap...she told me she think you're cute, but you need to shave. She don't like hairy man.

Really?

Positive. Come on..jog along. I'll personally bring you back here later. Its a nice place to camp isn't it???

We went back to his ward. And course after ubat dah masuk..dia pun menjelma lah jadi diri dia balik.

After that kind of days...adakah kudrat ku nak hapdate serta merta? So percayalah bila ku kata...ku bukan Timoh Angau.

Sekian.

6 comments:

Anonymous said...

makji..

kagum sungguh la dengan you..tak semua org punya kebolehan buat keje cenggini tau (*tabik spring)...

joyah
always the silent reader mode!

Cik Kiah said...

Tapi chenta bagi ko tenaga red bullkan?

aking said...

ishhhhh sapa lah yg jahat sgt mulut pnaggil uols tuh timoh angua ah? mmg nak kene chili ni!!! nti mak pass kat uols....

aku pung timoh angau goks..how uols?

Anonymous said...

5'8''
tingginya!
takmo jadi model ka?
kalau nak sila datang Andrews Model kat KL laa ni jugak1

Manal said...

Anwar Ibrahim pon boleh gelak golek2 lpas ni, perchaya la

cocoa-crayon said...

I can imagine the stinky smell of the man. Especially dengan jacket kepam hapak tu *terus pening*

Good job mak ji!

Xx