About Me

Saturday, February 13, 2010

So Many Questions

Ayomaaa...ayoppaaa...sebagai seorang yang pemalas lagi tak mengenang budi sejak azali...saya adalah ingin mengucapkan terima kasih kat kengkawan yang telah mengomen dalam entry I yang lepas.

Bila nak jawab balik, tau tau dah ada sejuta (cehh..tipu lah tu) and dah lah membuat hapdate memakai pc dan internet office yang maha slow, so agak terbatas jugaklah pergerakan tangan nak jawab satu persatu.Well, disamping pemalas laaa....jangan marah na.

I am really thankful for all the well wishers....but know you must, as much as I am overexcited tahap bulan jula juli bintang 7,8 &9, maka I ni perlu juga mengingatkan diri ini yang...pada suatu ketika dahulu, ini adalah scandal yang tak menjadi.So, walau sehangat mana pun sekarang...as memetik kata-kata orang itu, I'm different now (kata dia lah...) setinggi-tinggi I dah melambung ke cloud 9, potensi untuk jatuh berdebub debab on the hard earth adalah cerah.

Kiah kata (amongst other things Kiah said) that kita hidup musti enjoy. If this one doesn't work...like other London Transport services, trains and buses datang every 15 minutes. There's always another one coming along after another.

I nak jugak enjoy....sebabnya...I ni set-set skima yang tak pandai enjoy.I work hard...I blocked everything out. So sekarang ni I tengah enjoy lah....tapi, apa yang nak dienjoy kan?

I have been busy at work, too. So mana-mana langsuir yang kata I ni kena penangan chenta sampai tak hupdate, adalah salah belaka.Tapi, I ni idoklah kecik ati orang nak kata apa-apa, ye lah..kan ke usik mengusik membawa bahagia. Walaupun yang mengusiknya tu pun pemalas jugak nak hupdate blog nya.

Tapi hati ni masih ada sangsi...(tu dia...BM tahap MRSM dah keluar nah?) Ye lah..orang tu tunggu 15 tahun baru nak nampak yang I ni ujud. Baru nak nampak yang I ni baik hati...and baik segala benda. Macam kes dengan Siamang...mengapa baru sekarang? Adakah muka ku ini muka 2nd, 3rd, 4th & 5th choice? Adakah kerna kita ni tak rajin buat bising....kita kena sidelined begitu lama and bila dah habis kena mistreat dengan manusia lain, baru terkenang kat aku ni? Alike Kiah..MB's told me not to think about other things. Enjoy aje lah katanya...you have had the bad years, so enjoy this while it lasts.In fact, now is a good time as any to paint the town red, yellow and blue katanya.

Ceh...kalau nak menggalakkan aku jadik Bohsia tu nombor satu, kan? Ingat kita ni budak TKC agak nya....

Sometime we wonder why....why aren't good things happens (late) to good people? We wanted something so badly....tunggu bertahun, bila dah sampai, kita question pulak...dulu apasal tak nak? One should say...okaylah...this is your time, your prayers is answered. But kepala hotal yang mega inquisitive serta hati yang tak puas akan tetap bertanya...ey, teruk ke aku dulu sampai kau tak nak?

So, yes. I should be so happy..or so lucky,lucky, lucky. But why now? I wish I can do that too...main-mainkan hati orang...so bila dah boring...pi cari balik orang tu.

Hati tu ada nak jadik bohsia Kiah......tapi....tak expert lah pulak.


7 comments:

aking said...

mak rasa mak tahu sapa langsuir(s) tuh**ops**...takpa nok, tme flower-flower love ni enjoy na...nti kita celeburs kat mansion.wokeh?

tireless mom said...

Teruja pulak nak comment.

Relaxlah Hajjah. Everything happens for a reason, regardless ekau choice yg no 7 ko, no 8 ko or no 10. Just enjoy whilst it is happening to you. At least ekau boleh cakap kek oghang lopeh tu, ado gak meraso manih eh ko, masam ko, masin dll lagi ... apo apo lah! Chill and stay cool.

Manal said...

They say go with the flow...thing is if the flow is turbulent, are we gonna get affected by it too? and if it doesnt flow, stagnant mcm sungai2 kecik kat gombak nun, where is the fun in there?

But we hope u will make it through. Who knows, though it seemed like it intertwined at some point, there's the blessings in disguise.

amybarakbah said...

cik esah.. its oklah kita choice yg keberapa pun atleast kita yg last tak moh la pas kita dia ada tambah2 lagik...

ehh chupp nie kira confirm ke lom? hehehe apa2pun b hepi nooo

Ina said...

Dear Makji,

Enjoy it while at lasts. Tak yah la memikir banyak bebenor...hehehe. Good luck!

Lobai said...

Hajah,
Org lelaki adalah lambat matang. Masa muda remaja kami mencari gepren tanpa menggunakan kepala yg di atas dan juga tk ikut kata hati. So, girls yg tidak gedik tk termasuk dlm "radar" kami. Maknanya bukan lh hajah tu choice yg kendian2. Cuma tk terkesan dek radar shj. Lagi pun, bukan kah hajah ini antara calon2 wanita melayu terakhir gitu... ;)

BlueIceCube said...

ini agak terlambat :

ya, saya juga berharap boleh mempermain2kan perasaan orang, janji segala langit ke tujuh, lepas tu buang orang macam tisu kat tepi jalan.

oh bagusnya jika boleh jadi begitu..