About Me

Friday, April 24, 2009

Ye Kiah, aku sekarang ni rajin pulak jumpa si JT tu...

Desperate kah aku? Rase nya idok le...but bahana nya? I was 62kg couple of weeks ago and now beratku telah naik ke angka 66kg, dengan mendadaknya. Sama mendadaknya bila aku makan cake kat Cafe Nero tu.

Dua tiga menjak semenjak dia telah menjadik Duda jahat ni (in oppose to Janda Baik) semakin baik lah pulak dia dengan I. I guessed there's plenty of cloud hanging over his head last year or so, and that may as well explain his mood swings. Nevertheless, I still think his attitude towards his wife (or ex) is appalling. Marriage is a partnership...it has to be two people's decisions. One may initiate, but the two must agree, walaupun hati kelat dan muka ketat..kan Makji Eton?

But for some reasons, I enjoy his company. We talked about the old time a lot, although sometimes I felt like our old time stories didn't match, given that masa sekolah dulu, tak dilayan nya aku Kiah oii...

I asked him if he knows any other student...(I think my real question was...kau takde kawan lain ke nak kau ajak pi menembamkan badan?) Tak ada katanya...

So he asked me if I ada plan nak sambung belajar (macam kau ke?) to better my career.

See, I tak jawab pun..I dok senyum-senyum sambil makan cake (yang telah bertukar menjadi lemak sejat kat badan ku)

But I wish to answer him here...if I may (and if you don't mind...)

1. See, I tak macam Kiah so, what I have is just enough for now. I could if I would before but malas sungguh.Yang ada tu pun kena paksa.

2. Better my career? It took me ages to finally feel that 'this job is right'. I have done quite a few...berkira-kira, berterbangan di awan, rubbing shoulders with the like of Sarah Sechan, Jamie Aditya, Nadya Hutagalung etc and bersosialan dengan businessman kaki putar alam. I truly believe that there will be a stage in your life that what is important is how we feel as a person.So, I may not have a wonderful career, but the daily different challenge it brings excite me.

Kesimpulannya...I ni takde wawasan. Wawasan nak jadi lebih pandai tu takde lah..but if wanting to make a difference to people who are unfortunate enough to have been hampered by social issues, hereditary brain defect,body chemical imbalanced can be classify as wawasan, then it is my plan to do that in the future, hopefully in KL if people start taking humanity seriously.

Cehwah......majulah bangsa, agama dan negara...kan Kiah?

5 comments:

nbns said...

Makji,

Glad u finally found ur niche.

I'm stil berpusing2 tatau mana nak melekat..bak debunga di angin lalu..

-nbns-

p/s : Eh eh eh....berat kita seropa lah makjiiiii...huwaaaa...mana nak ku campak lemak2 tepu itiewwwwww...

Manal said...

Makji ajak la dia berjalan2 down hampton court riverside ke richmond park ke ape2 la activity riadah untuk mengurangkan lemak tepu itewww....Sah masa dia bercakap kua bunyi mengah2...and peluh lebat.

Cik Kiah Kidman said...

Esah,
Ko tak nak tinggalkan apa2 pesanan kat aku ke?? Sekiranya ko tetiba tangkap cintan kat mamat tu ko taknak aku bawak ko jumpa bomoh utk ubatkan ko?

Lee Novotny said...

noks, nak hoi wawasan, cubalah kuiz kenal ke idak mak ittew...try nah...haros kalau die hard fan mak, ittewlah Wawasan sawan! **tetiba

JDK92 said...

hye..tetiba membaca jugak ruangan makji ni..ni pun amik link dr elviza..dua tiga menjak ni jadi giler baca blog..mula2 suka blog elviza tu sbb english dan sgt informative.bila sangkut kat blog makji ni..asik gelak pecah perut je..pulak2 duduk kat negara arab ni..tak berapa berkawan..tetiba jadi kera sumbang..anyway..bila makji cakap pasal tak berwawasan..rasa mcm sama je..sbb idup me dah mcm monotomus(bantailah ejaan dia mcmana pun) tapi yang me tahu..me belum jumpa the final dot dalam career me ni..balik2 keje nak promote menda yang kita dok carik kat mana bestnya menda yang kita jual ni..n jumpa doctor2 ni..erm..btw..nice to read ur blog..enjoy giler