About Me

Tuesday, February 11, 2014

Things People Do For Chenta...

Sure topic ni akan banyak bahagian. Sebab nak list kan menda-menda yang orang sanggup buat sebab chenta, berkoyan-koyan banyak nya.

But I must tell you cerita chenta setan Ariana Rose bukan nama sebenar ekcherli has opened few can of worms. Well, we are talking about worms yang dulu tak nak terbit dari can nya...yakni, bebudak jantan yang dulu tak nampak langsung ataupu tahu akan kewujudan kita..tetiba setelah kita dah cantek macam Syatilla Melvin pujaan Mak Piah, tetiba pulang cacing-cacing dalam tin ini kepanasan nak keluar tin. Babi.

This girl I know at school....syiok dekat satu jejaka ni. Jejaka ni hemsem laaa...dan kami-kami ni dok dekat dgn dia. This girl, si Nabila Huda (mode bawa watak jururawat desa yang kurang mekap) yang I tahu, adalah menaruh hati pada si jantan ni.

But jantan ni ekcherli suka kat orang lain. Hari-hari dia cakap kat kitorang betapa dia syiok kat pompuan geng Kuda tu. You know how men like tu merindukan pulan dilangit sana padahal kita kucing depan mata ni dia taknak pandang langsung.

I know Nabila Huda syiok kat jantan ni. Tanpa dia sedari..nama jantan ni selalu terlepas dari bibir nya...time nak basuh kain, time nak jemur kain..time nak pi pekan. Kalau pi pekan Kangaq tu, nampak je apa beju-baju tergantung kat kedai..you know in the golden days..kedai baju jual baju sangkut kat awnin dalam kedai gitu. So Nabila Huda dgn spontaneous nya akan berkata-kata...ehh, macam T Shirt jantan tu kan, kan, kan?

Kalau satu dua atau lapan kali...it will not la berbau ikan. But kalau 758 kali sehari? Sah sah ko rasa hidup sebelah pasar.

Oleh kerana chenta nya yang mendalam kat jantan ni, she offered herself to jadik posnita kepada jantan ni. As things progress mmg melekat la jantan tu dgn makwe idaman nya atas bantuan Nabila Huda ni.

But I know now that..Nabila Huda buat cenggitu because that is the only way she can get thattt close to that jantan.

I know she menyimpan hati....bila couple tu ada crisis dialah yang tolong selesaikan...agaknya dalam hati membuak-buak rasa...cepatlah clash senang aku nak masuk jarum. But...she got pride.

Nabila Huda and me together went to that Scouse Uni. Bila dia dah ada pakwe baru...tetiba jantan muncul kembali dalam hidups nya. And guess what lah kannnn...

Bila Nabila Huda dah mengubati luka dihati dek centa tak berbalas dan juga getting over her stupidity yang betapa vodoh nya dia dulu buat kerja-kerja amal menolong couple yang takde hasil tu, tetiba jantan ni meluahkan rasa hati.

Ye lah..masa kat Liver Fool sana Nabila Huda kan dah membawak watak ala-ala gadis kota, so adalah ghopa sikit.

I cakap dgn Nabila Huda, you should have told him before...but I also know that at that time, kita fomfuens ni kira jatuh lah standard pi cakap kat jantan yang kita suka kat dia. Pulak tu jantan tu dah hari-hari cakap kat you akan kejelitaan pompuan lain, macam ta sensitips langsung lah dgn perasaan kita wanita ni yang tak suka dengar benda camtu (sebab secara automatic nya akan rasa yang kita ni tak lawa sebab tak nak pun orang tu puji)

Gigih jugak jantan tu menagih chenta Nabila Huda. Tapi atas sebab tak nak lagi jatuh ke lubuk kekecewaan walaupun kecewa tu buatan sendiri, Nabila Huda tak layan la dan stick dgn pakwe baru nya.

Moral dari cerita ini....worms should not be let out. Period.

5 comments:

Amin A. R said...

bagus nabila huda ni. berpegang teguh pada pendirian tamo terluka lagi. tak macam "ariana rose bukan nama sebenar", dalam episode yg lepas2...

Cik Kiah said...

Ek eleh...gittew je ke endingnya?

adi said...

aunty CK pls update yewww...
thank you.

Cik Kiah said...

Hamboi hamboiiii! Boleh tinggalkan pesanan kat rumah orang lagi tu...

Liyana Sohaime said...

Yes I suka watak Nabila Huda dlm cerita you ni makji, inilah role model yg kita mahukan, bukan mcm Ariana Rose bukan nama sebenar.