About Me

Monday, February 24, 2014

Jodoh....Dan LakOr

Kih kih kih...for those yang taktau...LakOr is short for laki orang. 

The best part about entertainment industry in Malaya ni, you only need to be known in one drama...jadi pembantu kedai but to ensure longevity in the entertainment scene, you need just one personal story to keep you in.

Ada yang gaduh dgn mak sendiri psl duit la...ada yang bergaduh dgn apak lah..pasal Apak kata anak dah tak respek dia...ada pulak...this yang I rasa paling kelakar, ada satu model ni kena saman den Apak kandung nya...sebab Apak kandung kata anak model tersohor nya itu telah buat fitnah dan dia amatlah stress. Puiiii sangat. Padahal Apak kandung tu setakat sperm donor je uols...membelanya idok. 

Terbaru ni....ada pulak sorang felakonnn yg sumpah sebanyak banyak drama melayu yang I dah tengok, tak pernah pun tgk dia berlakon. Harapkan nampak kat Beautiful Nara (femes tau...dok kopipes cerita org je blog Abg Nara yang ngaku kacak tu...ptuii) dan Pancaindera yang sokmo dibaca dek Kiah tu.

Felakon tu kata dia tak de boipren lakor dan cerita cerita dia ada affair dgn lakor adalah pitnah gittew. Katanya bf nya single dan available. 

Dan of course la...Malaya ni besar mana sangat kalau kau tu femes kannn? Sure ada orang nampak dan tahu. Pulak tu dgn ada nya social media, naik keta pi pasar malam pun berselfie berdua...so kau sendirilah yang tunjuk kain dalam kau kat orang kan?

Ishh....okaylah. I bukan lah nak cakap psl this actress...tapikan, in general kalau lah kita tahu kita ada hubungan dgn lakor, bijak kah meng advertise hubungan kita tu? Lain la boipren kau tu doodah kannn?

I followed this used to be and still is famous actress IG account....yg juga sudah femes menjadik bini no 2 orang. Tapi sebab lakinya tu orang terhormat, idoklah bini pertama nak sama naik pi cakap kat reporter artis so and so hambik laki saya. 

Bebaru ni actress tu meng upload la gambo dia kahwin and gegambar private collection as we never seen before on paper or TV. Dia mengenanglah laki dia yg dah aruah tu. 

I don't know about you lah but to me...gegambar camtu buat apa nak tunjuk kat orang yg you tak kenal and on public media? Ofkos la madu ko akan tertengok dan secara tak lansung...akan tersayat gak ati nya...walaupun laki uols tu dah mati. Is a reminder okehhh....yg lakinya kahwin lain. You think it is easy for a wife to see that? Lain lah kalau kau yg dipinang menjadik madu nya. 

Cer ko tgk Zarina Zainuddin....bini no 2 gak..tapi pernah ke ko tengok gegambau manja dia dgn lakinya kat majalah? ( tak tau la kalau ada kann) But for sure...seteruk mana pun her past, she is for one yg pandai jaga boundary nya. 

Jodoh kita dgn siapa...kita tak tahu. Kalau dah kita dipinang dek lakor, maka tu lah dia. Kalau kita tak mau nyusah dikemudian hari...elakkan lah but if tak chenta...and jodoh kuat, nak buat cemana kan?

But...agak agak lah sikit ya. Sedari lah yg ko tu hambik laki orang. Takyah ko nak sama naik meghoyan dgn bini org tu. Dok dendiam dah.

Dan kepada bini pertama...perhaps...belajar lah makna dignified silence sikit. If your husband is as good as a soap scum to you...dia nak kahwin lain...biarlah dia jadi soap scum org lain pulak. U think you meghoyan like that the soap scum is going to be running back to you in a hurry?

Lagi nanti orang kata...ohhh fatut la laki cari lain...ko tgk la bini nya. 

To that felakon...hah..tu lahhh...pi lah lagi tentayang gambo u dgn boipren tak available you tu. Tak pikir ke...perasaan anak bini org tu? Ambik gambo tgk sendiri dah la kannn?

Tata uolsss. 




Sent from Samsung Mobile

3 comments:

Irfa said...

betul, respek ngan zarina tu
pandai bawak diri
igt lg dia pnah cakap
'bgusnya bermadu ni, sy ada masa utk diri sdri dan anak2,turn dia kat sana, sy boleh manjakan dia' bagus kan?dia fikir positif, smpi skrg aku x tahu sapa laki dia, sbb dia kata, kalau sesapa nampak saya kat luar dgn lelaki, itulah suami saya

Shakirin Al-Ikram said...

Salam, I baru bersinggah again after maybe a long long time ago, I fugured you nak komen hal anu tu.. I komen kat fB dia. Then mem Boyfie dia masuk Berita Harian dia oun juga - kantoi!
JUST teringat trik seorang yg kini dah masyhur `puchuk dicita ulan mendatang!'nya tunggu bakal idaman di pejabat siang malam sampai the them MB `jatuh' lah dan tinggal keluarga anak-anak pindah hotel!
Macam tu lah jenis Binor sorang ni dengan Lakor ber`jenama, tangganya ke hormat & kaya!'
Jadi kalau cerdik berijazah dah kebas Lakor mana la `felakon' tak tiru 1macam saya!'
Interesting pandangan Makji!
Siape makan canai, oh silap cabai, la nie!!
Terima kasih kerana beri saya ilham bab Lakor (laki orang) and I ikut coin Binor (bini orang) Or better pakor )pak orang) and makor (mak orang).
Lucu betul bila sesak termahak sangat hingga kebas mengebas dan rampas merampas!!
Ngalahkan Robert Redford ke Leon DC..

Pakmat Fahmy said...

..my silence has always been dignified..:)