About Me

Monday, January 28, 2013

Assignment Hari Ini

Between me and the lover (you know who you are, kan?) we keep our passion burning through..writing assignments. Bila dia siap satu, dia akan bagi hint2 kat FB.

Between me and her...yes, its a her, we evaluate our feelings with each other dengan jumlah assignment yang kitorang tulis. Of course, I la yang tulis lagi banyak...sebab sidia ini demanding. nasib I lah kan selalu sangat dapat lover yang demanding yang mana, apa dia nak dia mesti dapat dan apa I nak...I akan dapat lah jugak tetapi serupa sistem perkumuhan tanpa lactulose lah.

Setelah teruk I dikutuk kerana mengabaikan nafkah nya, hari ni..didalam banyak kerja yang menimbun setelah I mengular selama dua minggu, I tulis juga assignment. Untuk dia. Dia suka berburuk sangka dengan I. Katanya dah dapat gading bertuah (gading ke masalah nya?!) dia tu tak berguna lagi.

No. Walaupun I sangat occupied dgn gading bertuah I tu, she is always at the back of my head. Ada, tapi kurang active. With her, we always talk silly. With her, everything made sense.

Although bila I merengek mintak ration pemuas nafsu (ni nafsu yang lain..nafsu penambah kalori) it was Anis BNS yang came to the rescue bila dia dgn bongkak nya menjawab AKU ADA EXAM KAU TAU?!

Eesssh...ada ke dgn gilpren cakap macam tu?

I have never been a demanding person...err, I can be a demanding Boss but as a lover, I am as passive as a stone but a major pushover. So, walaupun I dikasari dgn kata-kata yang serupa itu, I takkan kecik hati nya.

I have turned 40 earlier this month. I called up Amma...tapi dia tak cakap apa2...agaknya dia lupa yang 40 tahun dahulu, ni lah anaknya yang keluar dari perutnya time subuh2 gelap itu.

Kekasih gelap dan terang dah pun bagi hadiah. Kekasih yang tengah hambik PHD tu....well, malas nak tanya. Dia wish I pun tidak and in fact, I wassappdog dia on my birthdate tanya mana prezeng I. Centa sejati lah sangat kan?

Okay...I now need to catch up on that Listen, listen..listen (apa kejadahnya tu?) and the William story. Seriously...I am so behind on news.

7 comments:

joe said...

happy belated bday !
:)

Anonymous said...

simply dropping by to say hello

DeLancrettLurpak said...

Asik main seno je, berjoli sakan uols, lupa dkt blog letteww!! Tensi ok! Asik la refresh banyak kali tawww

Makji Esah said...

thanks Joe :)

Dr...hover la tu dok refresh refresh...

Cik Kiah said...

Wei! Aku wish la! In fact 2 hari sblm bday kau aku dah wish dah. Ur bday presen is msian otw...ye lah...u kan dah dapat gading...apalah sgt kacang tumbukku...

Makji Esah said...

Elehh...tu tak kira. I wassapdog u on the day..but you dgn bongkaknya kata..aku ada exam la weyy. Ptuihhh! Err, bila kacang tumbuk nak sampai?

Makcik Kerabu said...

happy belated birthday makji. i wish you happy, sihat tubuh badan, gembira ceria dan dapat teman hidup yang boleh bahagiakan makji. nak bagi hadiah..tapi tak taw camna..doa kan makji yang terbaik jer lah.