About Me

Saturday, March 05, 2011

Saya Suka Menunjuk....

If I say I am so busy, you will say...elehh..so is everybody else. Hehehe.

The fact is, I really am...and I know that others are busy too. Dengan anak, laki, PHD...huiiiiyai. Sempat lagi diorang pergi boutique LV dan membuat tayangan perdana kann?

This entry is published way too late...I know that. But I don't write for money and you didn't paid to read this. Technically, we don't owe each other anything.

I read that people moaning about how intrusive other have been to them and their life. Intrusive yang macam mana pulakkk? This person komplen-komplen...orang dengki kat dia laa pasal dia dok berjalan sana berjalan sini, beli bag tu, beli pinggan mangkuk ni. Katanya, dia punya suka laa.

Memang la kak oii...awak nya suka la awak nak buat apa punn..nak hambik gambar tergolek gelantang at every destination yang you visits...hapdate status FB selang 15 minutes. Makan goreng pisang..baru lepas berak pun nak bagitau orang.

But dengan membuat tayangan hidup you dalam web, bukanke mengundang penonton yang rata-rata nya tidak bisu?

Penonton pulak...ada yang bangsa look see look see and ada pulak yang bangsa..look see and memaki. Kalau you dah tunjuk gambar you berjalan serata alam, tunjuk gambar makan restoran besar-besar hari-hari dan pergi beli LV Gucci bagai hari-hari....haruslah ada yang mempersoalkan keadaan ekonomi mu kann? Biasalah orang...you banyak duit orang misti apa benda nak cakap. You buat kenduri kawin kompem habis juta-juta pun dalam pada orang nak puji cakap cantik, ada gak suara sumbang dan tak berapa sumbang akan kata..elehh..nak tayang dia banyak duit la tu.

So senang-senang, kalaulah memang you ni ada perangai berupa exhibitionist, maka sediakan diri dan telinga you dengan comment-comment camni. Janganlah nak marah-marah pulak. Dah pandai menunjuk, pandai lah menjawab dengan graceful nya.

Oh ya..hari ni tadi saya tengok cermin. Dan tetiba saya rasa muka saya ada iras Angelina Jolie. Tapi semalam ada orang kata muka saya cam Winona Ryder pulak. Hehehe..Kiah, comment la cepat. Adakah saya seorang yang mega perasan?

8 comments:

Anonymous said...

salam ..emm..attention seekers & exhibitionist tu sama tak?..kalau x sama mana yg lebih teruk.

trinora

Lee Novotny said...

khenn?? betul tu nyah..tapi diorang ni dinch hoi kah mak hanya mampu beli belah di Primark sahajork!! **meraong!!!

Ehh tetiba mak pulak terasa ala ala nyer..tak lah, I know who I am :) Mak ni kan Brad Pitt..uols lah Angelina Jolie..gituhhhh :P

j.amyemeelea said...

wahaha makji! very timely entry. facebook is so full of these types thats its not even funny anymore. its hard now not to reply to their kononyer marah-marah updates with "you suker mah!" :p

pada che anon - dua-dua sama. yang lebih teruk ialah tahap kroniknyer memberi adu balas.

err betol tak nie makji?

DeLancrettLurpak said...

i bet 90% of the people who have FB account are exhibitionist.. seriously, kalau tak nak tonton kan your life, takyah ada FB account kan?


sapa tak bangga oi dia beli LV and gucci macam beli pisang every weekends.. tapi I selalu pikir, well, maybe kat rumah dia makan maggi je kot, wakakakakaka

ColourfulSock said...

Winona Ryder cute. Sejak bila pulak ada lagu Paula nie ... Masa sekolah dulu simpan duit nak beli tape Paula nie lah ....

Hjh Esah Jolie said...

Trinora..attention seekers only does things they know will attract attention.Exhibitionist...is those who 'exhibits' things of theirs, that they either want people to know they have or just for their own satisfaction.Teruk? Mana ada teruk? We all like that maa...to get attention, we have to seek for it, kann? And, kalau tak exhibit, orang and kita sendirik tatau maa...

Lee, nak teraso bakponyo???? Terasa la jugakkan sebab kita ni ala-ala nak pikir sejuta kali jugak nakbeli beg elvi tu. Nak tutup mata masa mebeli merasa pastu mata terbukak takleh tido at night mikir cemana nak bayar mastercard. Eeeshhh.

JA, you will be surprise ramainya yang 'suck up' pada si attention seeker ini. It is either they are pengikut berani mati or just as 'perasan' as their attention seeking friend. Hahaha..jahat nya muluts ku.

Cik Lurpak...not sure if FB is enough to warrant an exhibitionist status. Maybe la kott...but kalau ada blog,lagi la boleh sumbat tulis hapa benda yang boleh ditonton dek orang tanpa batasan. FB ni boleh kena hide lagi..hahaha

CS...well, I am liberty to pick and choose apa lagu I suka..kannn?

alida said...

Tak...you ghope Kim Kardashian...

Anonymous said...

Hjh Esah
Saya peminat tegar AJ ie.You
Dah lama polo u
La ni kat Korea pun baca gak
Saya tak penoh baca pasal artis 2 tu
Keep up ur merapu ni....seronok sgt dengo
Membaca tapi mcm you popekpopek depan mata
Sepesil betul AJ ni
AbuHensem