About Me

Monday, December 22, 2008

Dress Safely

I must thank you all yang mengomen kat entry si Lelawati tu...punyalah ramai. Ni lah satu nya I berbangga jadik kaum wanita ni...kalau ada sesama kita yang teraniaya, ramai betul yang akan terangkat dari pilot seat masing-masing.

Obviously, I tak bagitau kat Lelawati cadangan-cadangan kalian...bakar rumah lah, bawak lari anak lah..bobbit la..You Tube la... I am sure if I am Lelawati, segala cadangan akan diambil kira dan dilaksana, depending mana yang paling sadis sekali.

But although Lelawati tak berkesampaian nak mendengar cadangan-cadangan you all, the person that she is (or has become) will only response with a smile or lelehan air mata.Ni lah kata orang, bila hati dah hancur, nak buat apa-apa pun dah tak sanggup, melainkan membuang memory bersama tu jauh-jauh (oii..nasib baik betul lah kau si laki Lelawati...kalau dapat kat aku...or Kiah, harus hancur dirogol bergilir-gilir)

Last week, I pergi cantas rambut I...cantas sependek-pendek nya (habislah reputasiku sebagai pompuan melayu terakhir) I got a day off (and demam macam nak mampus) and I balik London sekejap and on the way balik rumah, kedai gunting rambut yang I suka tu (the only reason I suka tempat ni islah pasal si hairdresser nya tak banyak mulut...I rimas tau orang suka borak-borak sambil pegang gunting ni...pastu, macam dia ajelah yang pandai gunting rambut) bukak and macam tak ramai orang. I singgah masuk and ask if she is busy...Makcik tu kata she got 1/2 hour free and tanya I nak buat apa dengan rambut I? I told her that as I tengah demam, I can really do with a haircut. Laugh all you want but masa I kecik, kalau I demam panas, my mother potong je rambut I, terus demam I baik. Apo makno eh tu?

2 days before that, I tengoklah program Girls Aloud dalam TV and macam berkenan pulak dengan rambut Sarah Harding tu...tapi kat tempat kerja I kang nak berlawa-lawa pulak kang, habis pulak aku attract segala sexual offender or sex maniac.Kami pompuan-pompuan kat Dept ni, nak pakai skirt pun takut, apatah lagi T-shirt ala-ala plunging neck line.Majority pompuan omputih ni (Kiah..now you can share this with MG) tet*k semua ala-ala tet*k tikus, unless setelah diubah suai, so takde sapa nya yang akan oogle flat chest depa tu...harapkan kembang dek padded bra aje (huishhh..mulutku) ----> See, dah terbabas cakap pasal breast pulak. Kang nanti orang ingat I budak TKC.

So, bila I duduk kat kerusi hairdresser tu, I pun cakap lah, I gunting rambut ala-lala Girls Aloud (tak nak kalah kan?) So, makcik ni menurut perintah. One thing I like about her is that, she give good suggestions. Seriously, I kalau nak gunting rambut kena hangkut sekali consultant tak berbayar tu (MB) maka MB lah yang akan bagi tau hairdresser tu apa pesen yang dia rasa seswai untuk I (dan paling tak seswai dimata bapak ku) And MB usually will take liberty to mengutuk my sense of hairstyling dengan pondan-pondan mulut tak insurance haidresser tu (mahap ye..hairdresser pepondan yang lain) Hey you all, just because muka kau macam Gok Wan, doesn't mean that kau punya style tu seswai...masa mulut they all sesedap rasa ngutuk I tu, I just wish that they all will tersadung kaki and tertikam dengan gunting-gunting kat yang kat pinggang they all itu.Berangan gunting tu macam pistol pulak.

After 1/2 hour and £20 poorer (kira murs la h tu North London punya price) maka, here I am looking not exactly like Sarah Harding and without all the blonde highlights.Kalau lah tak ngenang mak bapak, harus ku kaler rambut ku tak sedar diri tapi..London is way too small for people to notice and menyebarkan dakyah rambut ku dah kuning, as if I am committing Lina Joy's act, padahal baru kaler rambut.Ciss kau orang Seremban!!!

The insecurity soon kicks in.Bila dah terasa muka dah persis pengkid mana...mulalah rasa akan kena homophobic attack.I started wearing a really skinny shirt to work that emphasised my rarely seen 34C.Earrings chokia pun dah ganti dengan pearl earrings (nasib baik tak macam Pat Butcher)

I attended my Dept Xmas dinner, dalam invitation kata smart/black tie and tup-tup, I turned up with sleeveless top, above-knee length skirt with a long skinny boots....with Make Up courtesy of MB yang telah memekapkan I cam pompuan Sungai Rejang mana tah.

Guess what I have attracted? 3 different men (work colleague) stripping off their tuxedo showing their hairy bits. Kosser Makji tau!!!!

Kesimpulannya...nak lari dari kena homophobic attack or ejekan budak-budak Itam yang tak buleh langsung tengok pompuan rambut pendek (kununnya lah drama) tup-tup beratur jantan tunjuk konek kat I.

If only....those men are not for turning.Oh Kiah...nasib baik kau takde, kalau tak habis lah abang2 diorang tu kena violate dengan kau.

Sekian.

3 comments:

Goddess Selene said...

Ermmm klw mcm tu mak pon nak buat rambot Sarah Harding jugak!! supaya ada la jantan2 berator nak tunjuk konek kat i nnt! hehehhee...

Manal said...

Those jantans itewww ala2 fonen ka makji? Jangan maraa....

captlukman buat2 busy said...

Motif mak rambut cam agyness dean pun selalu je kene tarikan jantan??**ops** matilah tine gariks liar kan???? Hahaha so no more lah PMT utk ku tatap nti, takpalah sarah pung sarah lah... anyway tu tandanya mokji mmg cun cuma taknak all out je kan?? takut plak kene PERKESO (Read: Rogs) karang kan?? hehehe

merry xmas to u n MB