About Me

Saturday, October 15, 2011

Facebook Wall You Keluar Kat Facebook Wall I Jua...hiksss

One of my friend posted this on her pesbuk wall....

Some people believe we must not be good or kind to those of other faiths. This is a serious mistake. It is our duty to ensure that all human beings be treated fairly with kindness, genuineness and goodness. It is also important that we be just and side with he who is correct even if he does not belong to our faith. Justice and kindness result in portaying the true image of who we are and the value...s we stand for. Those who believe that we should side with a family member, relative, friend, fellow worshipper, colleague etc even when he is wrong have not understood the basic values and morals taught by the Almighty. May our actions always be in line with whatever pleases the Almighty. Aameen...[Mufti Ismail Menk]

Syukurrrrrrrr kehadrat Illahi sangat kannn....Kiah? I suka berkawan dengan orang kuat ilmu agama ni..almaklum lah, I pun set-set suam-suam kuku gituh.

Tapi yang tak best nya...2 jam sebelum post ni keluar....makcik Ustazah Semanis Haribo ni juga ada mengeluarkan post...


Sebarkan!!! Tahukah korang sebenarnya banyak benda yang yahudi laknat ni sembunyikan pada pe...ngetahuan umum. Jom MK nak dedahkan 10 daripadanya!1) Israel merupakan salah satu pembekal rokok terbesar dunia, namun rakyatnya tidak digalakkan menghisap rokok yang mereka cipta kerana mereka tahu akan bahana dalam kandungannya!.2) Israel mempunyai kepakaran dalam mencipta vaksin dan mahir dalam ilmu perubatan, namun ilmu itu hanya untuk orang luar, kerana mereka tahu bahan kimia yang terdapat dalam ubat akan merosakkan untuk satu jangka masa panjang. Penduduk israel sendiri menggunakan Habbatus Sauda dalam perubatan harian.3) Taktik kaum ibu di Israel ketika mengandung ialah si ibu/ isteri akan mendengar si suami membaca, menyanyi atau mereka akan menyelesaikan masalah matematik bersama-sama untuk mendapat bayi yang bijak dan petah kerana pada ketika ini fikiran dan perasaan si isteri adalah bersambungan dengan anak dalam kandungan berbanding anda bercakap padanya di perut.4) McDonald di israel telah membuat pengubahsuaian contohnya dari segi minuman. Mereka menggantikan kopi berkafein kepada teh yang mengandungi polyphenols, iaitu unsur kimia yang berfungsi sebagai antioksidan berkekuatan besar untuk membuang sel rosak dan mencegah kanser. Kita disini masih lagi menggunakan KAFEIN BERBAHAYA!5) Di Israel, mereka akan memakan buah-buahan dahulu sebelum memakan makanan utama. Ini kerana hakikatnya dengan memakan hidangan kabohidrat (nasi atau roti) dahulu kemudian buah buahan akan menyebabkan kita merasa ngantuk dan lemah dan payah untuk memahami pelajaran disekolah. Sedangkan disini kita dimomokkan dengan memakan buah-buahan sebagai pencuci mulut.6) Israel terus melakukan berbagai usaha untuk menghancurkan Masjid Al Aqsha dan Qubah Shakhrah sejak 50 tahun yang lalu dengan menggali bawah tanah masjid tersebut agar runtuh dengan sendirinya?7) Majoriti buku sejarah di dunia mengatakan Negara-negara Arab yang menyerang Israel terlebih dahulu pada perang tahun 1967? Padahal faktanya, Israel yang menyerang Negara-negara Arab terlebih dahulu kemudian mereka merebut kota Al Quds dan Tebing Barat? Tetapi mereka mengatakan serangannya itu adalah serangan untuk menjaga diri dan antisipasi?8 ) Di Palestin, penduduk kristian Palestin dan Palestin Muslim bersatu melawan penjajah yahudi9) Pelajar-pelajar di sekolah dilatih dengan taktik ketenteraan dalam bersukan seperti menembak dan mamanah bagi melatih otak memfokus sesuatu perkara dan mempersiapkan diri jika perkhidmatan diperlukan dimasa akan datang.10) Hosni Mubarak merupakan tulang belakang Israel dan Amerika selama 30 tahun!

Hmmmm......

6 comments:

aking yg hemsem said...

ok lah , kalu gitu la ni jugak aku gi MEMANAH ok!!! mana semut ku sayam, aku nak gi panah dia*petirrrrrrrrrrrrrrr**hahahahha

Izuan Kunang-Kunang said...

Hahaha. Lukman, panah jangan tak panah. Aku nak belajar renang berirama. Apa menatang habbatus sauda tu?? Adakah ini taktik orang MLM habbatus sauda untuk melariskan jualan2 produk mereka?? Paling tak boleh blah, menyelesaikan masalah matematik bersama-sama time mengandung!!!! I wonder la apa yg mak bapak kita semua buat bersama-sama time mengandungkan kita...hmmmmmm

Anonymous said...

owh... i didn't know the jews were trying to kill us with food and coffee... LOL

-TyphoonSueYangDahBerbulanMalasNakLogin

j.amyemeelea said...

suruh lar dia pindah israel kan kan kan kan?

Cik Yam said...

Ni pesen main post aje agar nampak ala-ala edukeyted sket kot...tapi hapah haram tak paham ameder yg dia post tu. sampai contradicting tiap kali....

Makji Esah said...

Wahh Aking Yg Ensemmmm (tak nak kalohh naaa) panah aje ke uolssss? Bukan ke kita kena hapuskan orang kapir dari muka bumi nehhh??? muahahahha

Izuan, ye maka dgn itu marilah kita beramai-ramai membuat matematik sambil membuat anak....

Sue Yg Pemalas..tu lah kau..minum byk nau stabak, main game pesbuk, kan dah jadik malassss....ke sebab kau dah kayo Sue oiii?

JA, nak pindah Israel? Takleh uolss..passport Msia tak lepas...hehehee

Cik yam...tu belum lagi yg post-post hadith itu hadith ini...pastu zasss, ngutuk orang.