About Me

Sunday, April 10, 2011

Poco Poco, Lompat Lompat & Liwat Liwat

Okay....what can I write today??? Err, I don't like Malaysian Banks. But again...I may need their mercy when I don't have big cash to pay something outright. But I hate unnecessary politics in banks. The Manager seems to be holding the control, sesuka hati makpak nya. If he/she likes you..you get the loan. You get to open an account. Better still if you're related and teh tariks together on regular basis. I just wish they have policies like all the banks in UK. As long as you fulfil their (the bank, the ombudsman) requirement...you're in business. If they say...your result is in 5 working days, and 5 working days it is. Nothing religious about the banks here. There is no Mary Mother of Jesus banking scheme nor Star of David financing system. The only thing..if this can be class as discrimination is they like you if you're known to them for years. Like, if you bank with Barclays and trying to get mortgage through Llyods, maka Lloyds will not favour your application secepat kilat. But seriously, I cannot complain. Because as much as I disagree with lots of things...I need them Malaysian banks. But my patience is now wafer thin ice.


So, another guy went dead in that anti-corruption premises. Why? Only he (the dead man) can answer that. Did he climbed up to the window and jumped? So what to do to remedy this next time? Anti Corruption office must only be a single storey building? Ye lah...kekuatan mental orang zaman sekarang kan sudah sama lembut dengan kek chippon? We have one side of people who is eager to haram kan everything under the sun. Yoga lah..poco poco dance lah. Benda sekecik camtu pun nak semakkan kepala. Orang cacat, orang sakit mental kurang perhatian tak nak pulak ditolong..kan?


Well, we can all think can we? What is right and what is wrong? Like..ajak reporter tengok video seks tu bagus ke..when semua cerita yang ada unsur hard core sex kena banned tayangan nya? Ohh, I am not Anuar Ibrahim big fan ke supporters ke. I think the man is deluded. Dia pun dulu orang UMNO yang kerja nya menjatuhkan orang..so, sekarang orang nak jatuh kan you. Terima aja lah kan? Gi lah dok diam2 atas bukit tu. Duit you pun dah banyak...takyah lah nak bertanding and nak jadik PM. You pun dah tua..sakit belakang..sakit tu sakit ni. Tak habis-habis orang cakap liwat-liwat.


So apa patut kita buat sekarang? Sorang Ustaz kat Peghak kata..jangan pi rumah orang bukan Islam masa celebration raya depa. Jangan joget poco-poco sebab tu macam sembahyang orang Kristian. Agaknya..kalau ada gagak mana introduce Zumba lagi lah orang kata kita nak puja Raja Swaziland pulak kann? Nak tutup aurat pun sekarang you must make sure your tudung takde rhopa macam tudung kepala Mary Clarence Sister Act tu. Ish..tu lagi I takleh paham...kalau kita pakai salib sebesau tali kapal tu la baru nak meniru kann? No, kita tak payah lah buat apa-apa...tengok ajelah orang nak jadi pandai dan semakin taksub dengan ilmu agama nya. I ni ilmu tak banyak...so dok dendiam aje lah kan?

5 comments:

Tijah said...

atas betudung, bawah legging bleh plak. klakar la diorang nih.

Anonymous said...

YOu pun have been deluded gak agak nyer sebab tonggang beer kot. Macam bagus jer ko ni.

Cik Kiah said...

Waaa..sedap mulut saja menuduh org kan si Nony ni..

cik said...

Si Nony ni terlupa kot dosa pahalanye. Ikut sedap jari menaip.

Anyway, couldnt agree more on sex video. Ape ke hey nye yop buat tontonan secara berjemaah ni? Media plak mcm bangang, everyday nak tunjuk. Abis serata org nak tanya komen. Regardless itu DSAI atau bukan tp man man la org kata kan.

Ish goli goloman den!

Hjh Esah Jolie said...

Hi Tijah...a'ah kan..tah hapo lah pesen eh..

Kiah & Cik...biarlah si Nony cakap apa dia nak cakap...baca sajalah kan? Bak kata orang, set-set suka salak bukit ni jangan dilayann...