About Me

Wednesday, September 18, 2013

Cerita Ceriti

Seperti biasa....bila berada di Malaya, as much as orang tu suka pikir yang I dgn Kiah suka berfoya makan sushi sampai koyak peruts...activity I yang lain termasuk jua menegok cerita Melayu kat TV. 

Cerekarama??? Since been back...I tengok lah sekali. By half ten mata I akan layu selayu tenaga batin I yang sokmo lemah ni. Cerita cilakarama yg I dok tgk dengan Kiah adalah cerita pasai jantan yang telah termencerai kan binik nya dgn talak 3. Of course la dah nama nya cilakarama all excuses tak akan diambil kira bcos that's the script, kan? Misti gak lah bercerai. Pelakon jantan itu adalah hero idaman Kiah yang I tak kenal batang hidung nya. 

Once you dah bercerai talak suku dozens tu you cannot la remarry unless bini you kahwin dgn orang lain. So bini nya kahwin lah dgn ex school mate yg hemsem ....apsal lah I takdak ex school mates yg emsem lagi single kann?

Cut the mengarut story short, diakhir cerita takde siapa yang bercerai cuma jantan ex husband je yg mati sebab baru mendonate liver nya kat ex bini. And of course sebagai pengamal perubatan pokok kayu, Kiah adalah bengang la..sebab kisah mati selepas menderma that bit of your hati will put off future interest to carry out that noble action. Yes..complications mmg ada..tapi idok la mati terus kannn? 

Moral konon nya dari cilakarama itu ialah....even if we can't be together,  I am still very much a part of you. Or..is it a constant reminder..kalau takde hati aku ko sure dah mati so beringat lah...ke? 

Love make you go crazy kannn? 

Then of course another crazy drama that I had to watch...well...idok la takde sapa paksa tapi kalau dah takde benda lain yg boleh di tengok selain dari upinipin dan boboiboi....ku terpaksa lah tgk gak cerita drama bersiri pelakon Malaya yang berfeeling Beverly Hills 90210 tu kan? Kalau tukar baju pun..tukar baju sama je kaler je lain.  

Ditahun 2013 ni masih ada lagi kerani cabuk yg pi eavesdrop boss dgn seketari-tapi-sebenarnya bini punya conversation.

Office brown nose tetap akan bercita-cita utk menjadi menantu Boss and his current mission is to get rid of people who stand in his way.

Anak Amy Search as long as I can remember...tetap juga menjadi bini bini ku terseksa. 

So, what is new apart from...Sofea Jane for a change jadi mak orang and that immediately tells me....that yes...I am old.

Akhir kata. ..sesiapa yg belum register untuk berjalan dgn Kiah di Wetland Putrajaya pada 29/9, silalah berbuat demikian ye.

Cheerio!




Sent from Samsung Mobile

9 comments:

Anonymous said...

Trasa diri ini pun da brumur...dlu tgk SJ comei ja....hahaha
Kekdg tgk cite melayu nie,mcm da blh agak akn t'jd selanjutnya....
Amacam da smp Malaya? Da blh susun time Tdoq??
Haahahaha
~Jolie~

Makji Esah said...

And..what is so funny about battling jetlag lah?

Anonymous said...

Ouchy ouch Jolie.
Mendapat sejibik.
Jetlag is no fun.

Anonymous said...

Saya memang tak suka tengok citer melayu jalan citer dan ending nya very depressing. Tapi my other half suka sangat nengok, bosan tul saya. Saya dah lah ada penyakit depress tgk citer drama yg so depressing lama lama leh masuk wad.

Camno nk buek?

Anonymous said...

Sorry...just kidding....sorry again....
~Jolie~

Anonymous said...

Citer melayu? Baik tak payah. Buang karan je.

Anonymous said...

Tgkla cite jepun atsuhime DVD Kat speedy ade tak de orang melaya nak bust sejarah yg bercampur fiction tapi nampak real cam Ni . Sekurang kurangnya tau tak sejarah n budaya bangsa asing n mcm mana diaorang Ni membangun . Asyik asyik cite cinta kawin cerai Gila talak n mat rempit mcmla orang melayu Ni sumenye hidup camtu

Liyana Sohaime said...

I dah lama tak tgk drama melayu, sumenye sampah je. Tak abes2 ngan plot kawen cerai, bini terseksa, mak mertua jahat dan mcm2 lg la yg buat kite makin depressed bila tgk, baik tgk cite katun je..:p

Anonymous said...

Saya suka saya suka saya suka (Mcm mei mei ckp dlm upinipin)...u made my day on this long rainy day la mak aji haha